Milyen az emeltszintű biosz érettségi?
Sziasztok!:)
Biológiát (emelt), és kémiát (közép)szinten vettem fel fakultációnak...mert nekem a tovább tanuláshoz arra is szükségem van.
Kiváncsi vagyok, hogy mit várhatók el tőle:)Nagyon nehéz?Mire készüljek fel?Mit tudok róla?
Válaszotokat előre is köszönöm:)
Írásbeli:
Feladatok + esszé (kettő közül lehet választani, az egyik mindig embertan, a másik mindig ökológia vagy növénytan).
100 pontos
Szóbeli:
A és B feladat van. Az A rész kifejtős, de vannak hozzá kérdések. A B rész általában egy szöveg (pl. egy cikkből, vagy egy kísérlet leírása, esetleg grafikonok, táblázatok) és ehhez kapcsolódó kérdések.
Szerintem a biosz emelthez nem elég megtanulni az anyagot, logika is kell hozzá. Rengeteg olyan feladat van, ahol tényleg gondolkodni kell, nem csak visszamondani a tankönyvet.
De szerintem simán megcsinálható. Ezt tapasztalatból mondom:) 2009-ben 95%-os lett:)
Tanácsok:
- Oldd meg az eddigi emelt érettségi feladatokat!
- Egy-egy anyagrész megtanulása után feladatokon keresztül gyakorolj:)
- Nézd át a követelményrendszert, nehogy kimaradjon vmi!
A tankönyvek közül szerintem a Mozaikos, a Szerényi és Berend-féle könyvek, illetve a Panemsulis jó. A Lénárdosat hanyagold, szerintem emelt szintre édes kevés. Bár vannak dolgok, amiket nagyon jól leír (pl. biokémiát csak onnan sikerült megértenem:D)
Szóbelire pedig a Biológia 3. (Sebőkné Orosz Katalin) címűt ajánlom.
Az interneten is találsz néhány hasznos oldalt, pl:
Csak nem orvosira készülsz?:)
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!:)Sokat segítettél!:)Megfodaom tanácsaidat;-)
A mostani tanárom is azt mondta, hogy a Mozaikos könyvek a legjobbak...azt be kell még szereznem:)
Szeretnék állatorvos lenni:$de van még egy másik foglakozás ami érdekel és megérint, beteg (fogyatékos) gyerekekkel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!