Milyen különbségek vannak a közép-és emeltszintű angol érettségi között?
Pl. az emeltszintűn -a középszintűvel szemben-:
- mikre fektetik a hangsúlyt?
- milyen kérdésekből van több?
- miben és mennyivel nehezebbek a kérdések?
- vannak-e olyan feladatkörök, témák -bármi-, amit középszintűben nem, de emeltben kérdeznek?
Ilyenekre lennék kíváncsi, de írhattok még más fontos tudnivalókat, ha eszetekbe jutna...
+: Ha van egy középfokú angol nyelvvizsgám, képes lennék emeltszinten érettségizni angolból ennyi tudással?
Tárgyanként más és más. Az egyértelmű, hogy sok dolog, ami középszinten nem kell, de emelt szinten igen.
Legegyszerűbb, ha az OM honlapján megnézed azt a tárgyat, ami téged érdekel. Tételek, követelmények, mintafeladatsorok is vannak fent.
Alapfok - Középszintű érettség - Középfokú nyelvvizsga - Emelt érettségi - Felsőfokú nyelvvizsga
Nagyjából ez a sorrend.
Az, hogy neked van középfokod koránt sem jelenti azt, hogy menne az emelt szint. Az egyik a nyelvtanra hegyezi ki a feladatokat a másik már inkább a szókincsre.
Nem tudom, hogy mihez kell, de ha továbbtanuláshoz akkor jobb megcsinálni egy középszintű érettségit ami kis szerencsével és a feladatok begyakorlásával 95% is meglehet aztán a mellé még lerakni egy középfokot... Mintsem emelt szinttel kínlódni.. Ráadásul az emelt 60%tól 5ös ugye, viszont az pontban 80%ot tesz ki egy középszinten, viszont a különbség a két érettségi között hatalmas!
Érdemes utánajárni ha érdekel a dolog a neten. Fent vannak ugyanis az elmúlt években megszerkesztett hivatalos érettségik emelt szinten! Google a barátod!
Aztán ha szeretnél egy példát akkor felelevenítek neked egyet amin én anno dobtam egy hátast...
Szóval adott egy szöveg amiből hiányoznak szavak.. Meg van adva minden kihagyott részhez (3szó) A B C és a te feladatod az, hogy beírd a megfelelőt. Ugye tipp mix... hehe, csak nem élesben! Na viszont ez eddig nem tűnik nehéznek meg mosolygós.. A szöveg sem túl nehéz, viszont a beillesztendő szavak már durcik mivel szinte ugyan azt jelentik ! Vagyis, ha egy ócska szótárba beírod őket akkor a 3 jelentése azonos. Itt egy példa: behaviour, manner, attitude
Na és akkor a szövegkörnyezetből kiindulva gyere rá, hogy melyik kell oda. Nos ha szerencséd van és ismered ezeket a szavakat (én ismertem..) akkor sem biztos, hogy alkalmazni is tudod őket.
És ez még egy könnyű trio volt... Volt olyan amelyiken besírtam! Szóval a nyelvtan így nyilvánul meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!