Mérnökök ti hol végeztétek az egyetemet, milyen szakon? Mit dolgozol, miből áll a munkád?
Pécs. Építészmérnök. Kőműves vagyok. Négyszer annyit keresek, mint mérnökként. Tiszta nyereségem 1.4 millió havonta.
Felújítás, javítás, kivitelezés.
Adózással, számlázással minden rendben van?
Villamosmérnökként végeztem a BME-n. Szoftvermérnökként kezdtem el dolgozni egy autóipari cégnél. A munkám abból állt, hogyha felmerült valamilyen hiba egy eladott termékben, akkor ki kellett deríteni, hogy mi a hiba oka, illetve ha kiderültek különböző hibák a szoftvert illetően (nem volt elég robosztus), akkor azokhoz készítettünk szoftvermódosításokat (C nyelv + követelményírás, dizájn, modultesztelés). Ezenkívül a napi munkánkat segítő, azt automatizáló programokat, szkripteket írtam (Python nyelven). Nemrég váltottam céget, itt még a betanulási folyamatban veszek részt.
Kezdő keresetem 2020-ban bruttó 480 000 Ft volt, kb 45%-kal többért váltottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!