Milyen technikával tanulnátok meg 41 oldalnyi tömény anyagot?
Történelem vizsgára kell. Csak nevek, fogalmak, évszámok vannak kijegyzezelve, ez így 41 oldal. Semmi folyószöveg, csak pl:
1526: mohácsi csata (blabla…)
Szapolyai János: erdélyi fejedelem stb…
Szóval milyen technikával tudnám megtanulni a legkönnyebben? Úgy érzem, hogy ezt bemagolni nem lehet rendesen, mert könnyen összekeverhetők, van ahol csak pár nap az eltérés.
A Quizlet egy honlap amit gépen csak online tudsz használni, az Anki pedig egy program amit a gépedre telepítesz és nem kell hozzá net, csak ha szinkronizálni akarsz. Mindkettő jó gépen, de van elérhető mobil app. A Quizlet app ingyenes, de bizonyos funkciókért (pl. offline használat) prémiumra kell előfizetni. Az Anki app Androidra azt hiszem ingyenes, iPhone-ra egyszeri drága kiadás, de szerintem nagyon jó befektetés.
Ankinál mindig azt csinálom, hogy nem is közvetlenül a progamban adogattam hozzá a kártyákat, hanem Excel táblába írtam, aztán importáltam Ankiba. (Quizletnél nem tudom lehet-e így)
Hol akadsz el?
CSV fájlként, UTF-8 kódolással mentsd at Excelben a fájlt.
Sikerült közben :)
Ha valakinek esetleg kellene:
A szöveget megformáztam úgy, hogy tabulátor legyen a "kérdés" és a "válasz" között. (Egyszerűen wordben kicseréltem a :-ot tabulátorra). Ezt utána táblázatba formáztam.
A táblázatot másoltam és Excelbe illesztettem. Utána ezt az Excelt kimásoltam, visszaillesztettem wordbe csak szövegként.
Innentől simán mentettem txt fájlként, speciális, UTF-8 kódolással. (MacBook 2021).
Most lett 505 db kártyám. Háááát kíváncsi leszek meg tudom-e tanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!