Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit mondjak a magántanárnak,...

Mit mondjak a magántanárnak, aki állandóan jajgat, hogy milyen nehéz feladatok vannak?

Figyelt kérdés

Tavasszal érettségizem emelt szinten matekból és fizikából, és matekból járok magántanárhoz. Folyamatosan jajgat, hogy nehezek a feladatok, és amikor motivált is vagyok, mert pl. szeretem azt a témakört, akkor rögtön elveszi a kedvem azzal, hogy azt mondja mennyire nehéz megoldani ezeket a feladatokat. Nem vagyok egy géniusz, és gyakran hibázok, de úgy érzem magam mellette, mintha ostoba lennék, hogy számára minden nehéz, mintha alapból azt feltételezné, hogy nem fogom tudni.

Mit mondjak neki? Ti hogyan reagálnátok?

Amikor neten megnéztem egy számolást, ott jól elmagyarázták és egyszerűnek tűnt, jól is ment, mellette viszont mindig félek, hogy nehéz lesz és akkor a végeredmény sem jön ki jól.

2021. dec. 21. 19:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kaptam pár emelt feladatot Karácsonyra, amiket meg kellett oldanom a következő konzultációig, ami ma volt. Megkérdezte, hogy meg tudtam-e oldani különösebb gond nélkül? Mire én azt válaszoltam, hogy szerintem nem volt olyan nehéz. Erre az volt az első reakciója, hogy nem adott fel nehéz feladatokat, vannak ennél sokkal bonyolultabbak is, úgyhogy ne bízzam el magam…

Hát, most már teljesen elment a kedvem az egésztől.

2021. dec. 26. 14:42
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai világban már nem is kell feltétlenül matektanár, ha valaki nem ért valamit, hiszen annyi anyag van fent a neten. Esetleg arra jó, hogy egy rendszert vigyen az életedbe, mert ha nem jársz hozzá, akkor lehet, hogy egyébként nem vennéd elő. De ha te magadtól is szorgalmas vagy, szerintem hagyd a fenébe.

Vannak egyébként ilyen típusú emberek, valószínűleg a saját életével is elégedetlen, illetve gondolom a gyerekei sem tudnak neki soha megfelelni.

2021. dec. 26. 14:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy vannak nehezebb feladatok. Gondolom a Riemann-sejtés neki sem menne...

Ahogy írtam; magabiztos középszintű tudással meg lehet jóra írni az emelt érettségit. Ha ezek a "nem annyira nehéz" feladatok jól mennek, akkor nem lesz gond az érettségin.

2021. dec. 26. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!