Fejszámolást felnőtt korban hogyan lehetne fejleszteni? Úgy a nulláról.
Elsősorban valamilyen app-ra gondoltam, amit bárhol nyomogathatok, kicsit rendszerezett, értékeli a gyorsaságot/pontosságot/előrehaladást, és én is látom, hogy éppen milyen szinten állok.
Összeadás-kivonás 1000-es számkörben, szorzás úgy, hogy az egyik faktor két tizedes jegyű, illetve osztás egészen százados törtekig.
Nagyon fontos lenne a jövőbeli munkám szempontjából, és egyelőre sehogy sem állok vele, alsóban papíron számoltam, felsőtől kezdve számológép volt.
sokkal nehezebb, mint gyerekkorban...
Én pl. a mai napig simán kiszámolok fejben egy csomó mindent, közelítő módszerrel akár 5-6 jegyű szorzásokat is...
Azt látom a gyerekeimen, hogy mivel akkor már jócskán volt zsebszámológép, telefon, computer, néha a legegyszerűbb szorzásokat is bepötyögik a gépbe. Tehát ki sem alakul bennük a fejszámolás tudása...
Konkrét könyvek:
Irhás János - A fejszámolás titkai
Arthur Benjamin - Fejszámolás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!