Ma kaptunk matekból valami logikai feladatot. Nem megy. Írnátok megoldást?
Give +more=money Tehát az a lényeg, hogy egy négy számjegyből álló számot (give) hozzáadsz egy másik négy számjegyű számhoz (more). A lényeg az, hogy egyesek helyén lévő két szám ugyanaz kell hogy legyen:givE (! ) morE (! ) Az összeg pedig egy ötszámjegyű szám kell hogy legyen, aminek a tizese megegyezik az összeadandók egyeseivel, és százasa megegyezik a a "MORE" százasával.
remélem érthető,bár tudom,hogy nem az.Azért köszi.:D
Nagyon hüly vagyok amúgy,hogy erre itt akarok megoldást találni?
xd
Egyáltalán nem vagy hülye, hogy itt kérdezted, de ha megfeszülök, sem jövök rá.
Fél órája ezt számolom, de vannak itt nálam okosabbak.
9999+1199=11198
bár így elég hülye a feladat, mert különböző betűk azonos számokat takarnak.
köszi a válaszokat!Mindenkit fölpontoztam.
Különben a különböző betűk különböző számjegyeket kell hogy "takarjanak".
Tényleg nagyon rendesek vagytok!
9284+1064=10348.
Feltételezve, hogy minden betű más szám.
Alap, hogy m=1, két négyjegyű összege nem éri el a húszezret sem. o=0, mert négyjegyű+1xxx<=11998, de 1 már volt, tehát o csakis 0 lehet. Innen bonyolódik...
Mivel i és n különböző, ezért v+r>=10, mert kell a maradék. 9 azért nem lehet, mert akkor e=0 kéne legyen, de már van 0. Tehát i+1=n, ez majd fog kelleni. Mivel a 9 már foglalt, v+r<=15, vagyis e<=5. Nade 5 nem is jó, mert akkor y=0 kéne legyen, de már van 0. Tehát e<5, egész pontosan lehet 2, 3 és 4. Innentől kutya mód: próbálkozás.
e=2 -> y=4, és v+r=12, azaz 7+5, 8+4, 9+3. Kiesik a 8+4 és a 9+3 mert 4 és 9 már van (y és g). Tehát v=7 r=5 (vagy fordítva, igazából mindegy). Mi is maradt ki még? 3, 6, 8. Nem jó, mert n=i+1, nincs két egymás utáni szám.
e=3 -> y=6, és v+r=13, azaz 6+7, 8+5, 9+4. 6+7 és 9+4 kiesik, 6 és 9 már van (y, g). Tehát v=8, r=5 (szintén megfordítható). Most mi maradt? 2, 4, 7. Szintén n=i+1 nem fog összejönni.
e=4 -> y=8, és v+r=14, azaz 8+6, 9+5. 9+5 kiesik (g=9!). Vagyis v=8, r=6 (itt is felcserélhetőek). Kimaradt a 2, 3, 5. Itt már van n=i+1: n=3, i=2. Meg is vagyunk:
_GIVE__9284__9264
+MORE_+1064_+1084
------------------
MONEY_10348_10348
:D
hűha!Ez nem semmi!Nem igazán tudtam követni...:D
matematika szakos vagy? .Nemt'om hány ember állna neki 11kor valami ismeretlennek logikai feladatokat számítani.egyszóval:minden elismerésem a tiéd,és köszönet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!