Miért nyígnak ennyien a távoktatásért?
mert le lehet sültlaborozni az összes tesztet
érti aki érti
A többség azért, mert csalni akar.
Bocs, de most komolyan. Nem vagyok hülye, látom az évfolyamtársaimon is... Nálunk hibrid oktatás volt végig, ami azt jelentette, hogy csak a számonkérésekre kellett bemennünk szinte. Mit ad isten, mindenki nyivákolt miatta, egyből jöttek az úristen az egészségünkkel mi lesz sirámok, miután a jobb időbeosztásra hivatkozva nem tudtak bőgni.
Viszont meg tudom érteni azt is, aki szeretne távoktatást, személy szerint a legtöbb jelenléti órának az égadta világon semmi értelmét nem látom. Két út van: vagy olyanná teszik, amire megéri bejárni, mert olyan demonstrációt produkálnak, amit tényleg jó személyesen, kézzel foghatóan nézni vagy pedig kiadják szépen a tananyagot, nem köteleznek bejàrásra, van x alkalom konzultáció meg lehet emailben kérdezni, aztán majd zh-n vagy vizsgán tali.
Szánalmas, hogy a saját fizetésemből csengetem a képzést és még mindig úgy bánnak velem, mint egy dedóssal, akit felügyelni és rúgdosni kell, mert nem bír magától tanulni. Ebben egyetértünk.
De a távoktatást úgy kellene megvalósítani, hogy ne menjen a minőség rovására és ne kapjanak papírt olyan emberek, akik semmit sem tettek érte. Az online számonkérések már nem a tudásról szólnak, a szóbeliket kivéve. Én próbáltam becsülettel tanulni és az alapján megoldani a feladatokat, de mindig kifutottam az időből. Ez nem normális dolog. Meg lehetne ezt is valósítani normálisan, de ahhoz intézményesíteni kellene az online oktatási formát a járványhelyzettől függetlenül, szervezetten. És kitalálni egy olyan számonkérési rendszert, amit piszoknehéz kijátszani. Egy tárgyamból volt projekt+védés, több tárgyamból szóban kellett felelni végig a kamerába nézve, látható kezekkel. Úgy gondolom, az tényleg arról szólt, hogy mit tudok. A b*zi tesztek meg a rohanás az idővel nem erről szól. Ismét mondom, nem vagyok hülye, nekem sem idegen a Discord és ami ott megy ilyenkor. Meg a szkriptek sem.
#5: Távoktatásos tagozat, például matematika és informatika szakon.
Az órákra nem kell bejárni, online formában tartják. Konzultációs időpontok vannak. Zh, vizsgák személyesen.
Olyan szakon, ahol labor is van, ott a laborra be kell járni, úgyhogy azt nem tudom, hogy oldották meg távoktatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!