A riasztó fertőzöttségi adatok fényében kérdezem: lehetséges a héten az online oktatás bevezetése?
Semmiféle pártállást nem szeretnék kifejezni, hogy kinek jó ez,kinek nem, tényszerűen kérdezem, és tiszta lélekkel: Mit éreztek ezzel kapcsolatban?
Források: [link]
A héten semmiképpen nem tudom még elképzelni.
Inkább én azt mondom, hogy nagyon meghatározó lesz, hogy a külföldi országok miképpen járnak majd el, ugyanis választás következik és a FIDESZ-nek most minden egyes mozdulata sokkal nagyobb kockázattal jár, mint tavaly ilyenkor. Így valószínűleg a környező országok járványügyi kezelése meghatározó lesz, hiszen akkor tudnak azzal takarózni, hogy más is így csinálja.
A fő kérdés pedig hamarosan két véglet között fog eldőlni: Tegyék kötelezővé mindenki számára a koronavírus elleni vakcinát vagy ismét kapaszkodjunk a korlátozásokba.
Az biztos, hogy decemberig lesznek nagy izgalmak.
Sajnos Mo-on nem választható le a politika a járványkezelésről.
Az lenne a normális, de nem így van.
Normális esetben már rég korlátozások kellettek volna, nem Békemenet.
De ez nem normális hely. Így nem, szerintem nem lesz online oktatás, mert választásokat akarnak nyerni. Előbb dönthet a Mikulás arról, hogy nem kell iskolába menni, de ők a felelősséget nem fogják felvállalni.
Egyelőre nem látom realitását.
Ahogyan egy korábbi válaszoló is írta, még van mozgástere a kormánynak.
Ha megint úgy látják, hogy a közvéleménynek igénye van a megnyugváshoz újabb intézkedésekre, még be lehet vezetni a beltéri nyilvános helyeken is kötelező maszkozást, bizonyos helyek, rendezvények, szolgáltatások védettségi igazolványhoz kötését, esetleg például rendezvénytilalmat vagy létszámkorlátot. Aztán persze ott van az osztrákoknál jó előre kihirdetett megközelítés is, ami szerint az oltatlanok számára jönnek egyre szigorúbb korlátozások, végső esetben kijárási tilalom. Szóval most nagyobb a mozgásterük lényegesen, mint tavaly, ráadásul a kórházi telítettség, különösen az intenzív osztályok leterheltsége, illetve a covidhoz köthető halálozások a magasabb fertőzésszám ellenére is jobban állnak, mint tavaly ilyenkor. Én a romló helyzettel fokozatos szigorítgatásokra számítok, amiben a védettségivel nem rendelkezők korlátozása fog fokozott szerepet kapni. Ez tökéletesen illeszkedne "az oltás működik" narratívába, illetve az oltást elutasítókat is fokozottan próbálná rászorítani a vakcinációra. A távoktatást tippem szerint átfogóan nem fogják visszaállítani, legalábbis az általános iskolás korosztálynak biztosan nem, már csak a szülők munkából való kényszerű kiesésének elkerülése érdkeében sem. Közép- és felsőoktatásban el tudom képzelni, de szerintem ott is inkább lokális iskolazárakra számítok a közeljövőben.
Eddig hasonlóan alakulnak a dolgok mint tavaly, mostmár jönnek a korlátozások fokozatosan. 2020-ban ilyenkor biztosak voltunk benne hogy szünetről már nem megyünk vissza, mégis jártunk másfél hetet még. Tehát általában jósolunk valamit, aztán kicsit késve de megérkezik. Illetve azt is olvasom mit ajánl a magyar orvosi kamara, mert arra hallgatni szoktak a döntéshozók. Pl javasolta a bezárást, pár hét múlva a kormány bezáratta az iskolákat, javasolta a maszkviselést, utána kötelezővé is teszik, javasolta hogy még ne nyissanak ki az iskolák, a kormány elhalasztotta a kinyitást.
És mindig a többi országot követjük , úgyhogy igen érdemes figyelni mi folyik a határokon túl, van ahol már bezártak az iskolák, van ahol a munkahelyek is, de van ahol csak maszkviselés van.
Egy szó mint száz, jelenleg úgy látszik közeledünk az online oktatás felé, de nem mondanám 100%-ra, csak olyan 70-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!