A szakdolgozatom bírálása során, ( még a védés előtt ) a külső bírálónak milyen hatásköre van, lehetősége van-e teljesen lenullázni a benyújtott szakdolgozatomat?
Igen sajnos esetemben is így van, hogy a záróvizsga bizottság, nagy mértékben figyelembe veszi a külső bíráló és természetesen a belső konzulens véleményét is.
Pusztán azt szeretném megtudni, hogy egyedül a külső bíráló, képes-e teljesen lenullázni... de ahogy látom, igen.
Nálunk az van, hogy ha két jegynél nagyobb a különbség a konzulens és a külső bíráló bírálata között, akkor kiadják egy harmadik bírálónak is.
#1 Nem, épp ez a lényeg, hogy egy külső, elvileg pártatlan, független bíráló is megnézi a szakdolgozatot, és véleményt ad. Bíráltam már szakdolgozaot több más egyetem számára is, soha semmilyen korlátozás nem volt abban, hogy milyen véleményt, érdemjegyet, kérdést adjak. Sőt, még a konzulens bírálatát se mondják meg sose, pont azért, hogy a külső bírálat teljesen független legyen.
#5 Egyébként nem értem, miért ne adhatna kettesnél rosszabbat. Ha például észreveszi, hogy plágium van benne, vagy durva szakmai hiba, a konzulens meg nem, mert mondjuk el se olvasta, akkor akkor mi a helyzet?
#6 nem tudom, értelemszerűen nem én határozom ezt meg.
Egyik oktatóm mondta, aki sokat szokott szakdolgozatot bírálni🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!