Ha érdekel a jó életmód akkor hova menjek egyetemre? Ami ad egy biztos alapot. ( Pl: edzés egészség külső - belső szóval mentális egészség is + nagyon kreatív vagyok)
Hát ezt így egyben sehol sem fogd szerintem megtalálni, ez nem olyan, amit az egyetemen tanítani lehetne (pláne a mentális egészséget, amit mindenki másképp tud elérni, és attól is függ, hogy milyenek az átalágos napja). Dietetikus, pszichológus részben benne van ami téged érdekel. Esetleg ha már edzés, testnevelési egyetem.
De ebből a kérdésből inkább az jött le, hogy te fizikailag és szellemileg is egészséges akarsz lenni, nem pedig, hogy ezzel akarsz majd foglalkozni. Inkább keress rá könyvekre, youtuberekre akik tippeket adnak, és különböző szokásokat ajánlanak.
Fizikális egészség szempontjából a Testnevelési Egyetem képzései között nézelődj. Ha jól tudom, akkor étkezésről, a test jólétéről és működéséről/fenntartásáról is tanulhatsz ott.
A lelki egészség talán a pszichológia területe lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!