Milyen átlaggal, illetve érettségivel kerülhetnék be a Semmelweis általános orvosi karára?
Amit én tapasztaltam, hogy több út lehetséges a felvételre. Több ismerősöm úgy jutott be, hogy a közepek lettek nagyon jók (90-95%), és az emeltek valamivel "rosszabbak" (60-70%).
Én kicsit másképp csináltam és mivel valóban a biológiát és a kémiát fogod inkább hasznosítani, így talán jobban jársz. A középszintűim 80-90% között voltak, (tehát minden ötös, de erre ne görcsölj rá, mert úgyis a százalék számít,) az emeltjeim pedig 85% felettiek. Nekem 464 pontom lett, tehát szerintem még a középszintűekbe fektethettem volna kevesebb energiát, de egy jó közepiskola teljesen felkészít azokra. Az emeltekre pedig neked magadtól kell rengeteg energiát belefektetned, akár különtanár segítségével.
Szerintem ha kb 75-80%-ra megírod a közepeket és 80-85% ra az emelteket VAGY 85-90% ra a közepeket és 70-75% ra az emelteket, majdnem 100%-osan biztos a bejutás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!