Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy középiskolás diáknak egyik nap 9 órája van egy huzamban?

Figyelt kérdés

Egyik harmadikos ismerősömről van szó. Eddig soha sem volt 7 óránál több órája egy nap, de most olyan bolond órarendet csináltak neki, hogy egyik nap 9 órája van! 0. órával indul a nap, ami kb 7 órakor kezdődik, és az utolsó, 8. órája kb fél 4-kor ér véget.

De a többi nap se sokkal jobb, általában 7-8 órája van.

De szerintem ez brutális. Hogyan várhatják el így, hogy tudjanak figyelni az órákon?

Mi a véleményetek?

2010. szept. 6. 15:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
a felnőttek is 8 órát dolgoznak naponta...
2010. szept. 6. 15:05
 2/13 anonim ***** válasza:
73%

Nekem nem tűnik brutálisnak hiszen amikor én jártam iskolába sokszor reggel 7-től este 5-ig voltam bent..

A fiam például ma kapta meg az óra rendjét,és ő neki 2 nap is van amikor reggel 7-től este 6 óra 45 percig bent lesz a suliban..Nem nagy dolog mert a többi napja aránylag rövid..(pénteken nincs is iskola neki)

De az én időmben is voltak ennyi ideig suliban vagy még többet..

2010. szept. 6. 15:07
 3/13 anonim ***** válasza:
39%
Igen, csak a diák ugye még foglalkozzon otthon 3-4 órát a tananyaggal (vagy többet, gondolom 9 órában adnak fel eleget), járjon esetleg különtanárhoz, meg hétköznaponta is legyen minimum 1-2 órája egyéb szabadidős dolgokra. Elég beteges az ismerősöd órarendje...
2010. szept. 6. 15:08
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Szia! Én most májusban érettségiztem. 2. félévben kétszer volt 8 órám, egyszer 9, szóval az öt napból három nap végeztem fél 4-kor és utána otthon ülhettem le tanulni... Én teljesen kikészültem, márciustól gyakorlatilag egyfolytában beteg voltam! (érettségi alatt is) :( De szerintem ez minden embernél máshogy van. Engem nagyon megviselt, hogy semmire nem volt időm, még sportolni se, és akkor a szórakozásról inkább már ne is beszéljünk...
2010. szept. 6. 15:08
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
nekem is volt 9 órám. nem gáz. most kezdek egyetemen, kedden reggel 8tól este 8ig leszek...:D szal ez lópikula:D
2010. szept. 6. 15:09
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
én unokatesómnak 12 órája van egy nap....
2010. szept. 6. 15:12
 7/13 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy elő fog jönni ez a 8 óra a dolgozó embereknél... Csak tudod 8 óra munka nem egyenlő azzal hogy 8 órán át "megfeszítve" az agyadat figyelj mindenre, tanulj és még otthon is tanulnod kelljen...

Aggódom is ez az ismerősöm miatt. 2 tantárgyból is járnia kell különórákra, szóval az meg még pluszban heti 2x2-3 óra... Meg még háziírás, otthon tanulás, akkor még a többi dologra is időt szakítani... :/

2010. szept. 6. 15:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem is volt 9 órám. És jobb is, ha hozzászokik, egyetemen sokszor reggeltől estig ott kell lenni, és figyelni!

Figyelni? 7. órába is írtunk már témazárót... :)

Jézusom, mi van itt?? Mindjárt sírva fakadok, hogy szegény gyereknek ennyit kell iskolába lenni..

Én reggel 8tól leszek, fél 5ig.. És nem háborodok fel, mert ÉN választottam az iskolát.. :)

2010. szept. 6. 15:14
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Ez komoly? Már most panaszkodik a 9 óra miatt amit a suliban tölt el? Mi lesz vele ha kikerül a nagy betús életbe és dolgozni kezd?

Sokszor 10-14 órát is melózok,és ha hazamegyek sem ülök le,hanem főzés,mosás,takarítás..Nem haltam még meg,és rajtam kívül sokan így élnek..Ki lehet bírni..a hétvége ott van pihenésre,szórakozásra..

2010. szept. 6. 15:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Ott a hétvége, nem muszáj mindig az utolsó pillanatban tanulni.. ugyan már, ne vicceljetek.. :)
2010. szept. 6. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!