Mennyire "jók" a középiskolás történelem könyvek?
A Sulilexikon-sorozat történelmes része, nekem tetszik.
Bár én már kinőttem az iskolás korból és a szimplán csak évszámokra épülő történelemtanulást sem tartom sokra, de ez a könyv tetszik. Évszám szerint halad végig külön a világ- és külön a magyar történelmen, minden évszámnál van egy rövid de velős elemzés a történtekről. Azt nem tudom érettségi szempontjából mennyire hasznos, de nekem tetszik és néhol új megvilágításban is rá lehet látni a dolgokra. Tömény és kicsit hosszú olvasmány, 250 oldal. Persze a történéseken van a hansúly, nem a kölönböző államformák berendezkedésén és az osztályharcon, de egy kicsit mindent megemlít. Elég alapos, pl. azt is megtudhatjuk belőle, hogy végül visszatértek-e a tatárok Magyarországra, mint ahogy vártuk. :) Érettségin a rizsázáshoz szerintem segítséget nyújthat. De a történelem egészén való áttekintésen biztosan.
Azt nem mondom, hogy mindenképpen szerezd meg, de ha a kezedbe kerül valahol érdemes megnézni.
Nem leszek túl népszerű a válaszommal, de a Száray-sorozatot ajánlanám.
Indoklásom: van benne bőséges forrás, jók a kérdések, ha fejezetről-fejezetre átveszed, akkor annak emelt érettségi után is lesz értéke.
Sokan korholják, mert "kevés" benne a tananyag. A történelemben azonban a források a lényegesek. A Száray-könyv erre nagyon alkalmas.
Azért ajánlom azt, mert könnyű elérni és komoly esélyed van átvenni a vizsgákig.
Ha az elérhetőség, ár, terjedelem nem számít, akkor nagyon részletes irodalomjegyzéket küldenék, de az kegyetlenség lenne. Száray-sorozat, komoly mennyiségű idő, kitartás és szorgalom mellett: elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!