Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik egyetemnek vagy főiskol...

Melyik egyetemnek vagy főiskolának van olyan hangulata mint egy középiskolának?⬇️

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy például családias nem hatalmas tömeg jár oda, mindenki ismer mindenkit, segítőkészek az oktatók...

2021. dec. 8. 19:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Milton Freedman-on vagyok. Volt olyan óra, ahol 5-en voltunk :DDD Levelezőn amúgy is kevesen vannak, válassz levelező képzést!
2021. dec. 8. 22:43
 12/19 A kérdező kommentje:

Ez a több nagyobb épületes dolog még eddig nem is jutott az eszembe. Ezt akkor úgy kell értelmezni, hogy olyan helyen ahol a karok külön épületben vannak ott sokkal ritkábban fordul elő tömeg?

Pont a BME volt az egyik első hely, amit kizártam a nagy létszám miatt (pedig több olyan szak is érdekel, amit ott tanítanak). Megkérdezhetem, hogy te pontosan melyik karról beszélsz?

A levelező képzésen én is gondolkodom, de nem nagyon szeretném, hogy az egyetemi/főiskolai élet is teljesen kimaradjon nekem.

((Nem a vírus miatt nem mennék nagyobb helyekre. Van egy olyan betegségem (amit nem szeretnék itt részletezni), ami miatt sokkal biztonságosabb az, ha kisebb közegbe kerülök be.))

2021. dec. 9. 11:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ilyesmiképpen értettem. Én GPK-s vagyok, van óránk a GTK-ról, ÉPK-ról, VIK-ről is, mindig máshova kell menni, de mindegyik tanszékre szinte van külön épület, ezért mindenhol kevesebb embert látni. A folyosókon tényleg alig, nekem a középsuliban sokkal tömöttebbek voltak a folyosók. Ráadásul a félév során egyre kevesebben járnak be az órákra, ahol nincs katalógus, az utolsó előadáson a létszám tizede van csak jelen.

Most egyetlen olyan órám volt, ahol nagyon tömve voltunk az első előadáson, mert össze voltunk vonva egy másik GPK-s szakkal, viszont itt is az utolsó órára nagyon szellős lett a helyzet. Szerintem, ha közel van hozzád az egyetem, a legjobb, ha magad elmész és megnézed, hogy neked ez így elfogadható-e. :) Most van vége a 14. hétnek, ez már nem reprezentálja az igazi állapotokat, a következő nagyobb tömeg február elejétől jelenhet.

2021. dec. 9. 12:55
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Eötvös József Főiskola 🥰
2021. dec. 10. 11:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Pázmány ITK - két szak van a karon belül, egy mernokinfo és egy bionika. Kb 150-170-en vannak a két szakon ÖSSZESEN, de ez az év végére kb 110-re redukálódik, második évben meg az első felére csökken. Családiasan hangulat az megvan.
2021. dec. 10. 11:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szombathely ilyen, ELTE SEK, ott tanultam, egyedül voltam a szakpáromon anno, de manapság is gyakoriak a 3-4 fős szakok elindítása. Egyik évfolyamtársam pl. olyan szakra járt, h. az egész tanszéknek 4 fő hallgatója volt az összes évfolyamot beleszámítva.
2021. dec. 12. 13:20
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A Pázmány BTK pl. elég kiscsoportos, családias, barátnőimtől úgy hallottam és nyílt napon úgy láttam. De amúgy teljesen a szaktól függ! Én Pécsen jártam, ott a tanárisok és a mérnökö mind ismerték egymást, a pszichológusok és a dietetikusok annyian voltak, hogy csak nagy előadókban fértek el és panaszkodtak is rá, hogy nem alakul ki közösség, néprajz szakon volt becsület kasszás tea és ha 2 ember nem volt ott, elmaradt az óra, annyira kevesen voltak, mindenkit névről ismertek stb., nagyon cukik voltak, mi nyelvszakokon a kettő között voltunk, nem sokan, nem kevesen.
2021. dec. 16. 11:11
 18/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:)

Amikor ezt a kérdést kiírtam, nagyon el voltam keseredve az miatt, hogy csak kevés lehetőségem van a felsőoktatás terén.

Ti visszadtátok nekem a reményt, hogy én is ugyanúgy válogathatok a szakok és az intézmények között, mint bárki más. Nagyon hálás vagyok érte!

A javaslataitok hatására el kezdtem nézegetni több helyet is a #7-es hozzászóló által linkelt oldalon. (Olyanokat, amikről már teljesen lemondtam, mert biztosan sok ember van ott) Meglepődve tapasztaltam, hogy ezek közül több helyen is kis létszámú hallgatót vettek fel az elmúlt években. Így úgy néz ki, hogy mehetnék akár népszerűbb egyetemre vagy szakra is.

Mégegyszer nagyon-nagyon-nagyon köszönöm a segítségeteket és azt, hogy miattatok végre azt gondolom, hogy nekem is lehet a jövőm többé-kevésbé olyan, mint bárki másnak:)

2021. dec. 16. 11:57
 19/19 anonim ***** válasza:
#3, #7 vagyok, örülök, hogy segíthettem egy kicsit :) én is meglepődtem egyébként sok helyen, amiket a többiek írtak, meg amiket nézegettem is, van bőven, amiről én sem gondoltam volna. ha most fogsz felvételizni, szerintem jövő héten kezdődhet a felvételi eljárás, és akkor tudod nézegetni a friss felvételi tájékoztatókat, különös tekintettel a kapacitásra. sok sikert a továbbiakban!
2021. dec. 16. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!