Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Olyan van, hogy megkapom az...

Olyan van, hogy megkapom az aláírást, de nem mehetek vizsgázni??

Figyelt kérdés

Elméleti tárgyről van szó, levelező tagozaton.

Egy alkalommal volt óra ebből a tárgyból (1x10 óra), én akkor beteg voltam, ezért nem vehettem részt rajta, ezt az előző napon jeleztem az oktatónak. Most (három héttel később) válaszolt, azt írta, hogy megadja az aláírást, de vizsgázni nem mehetek, fel kell vennem majd a tárgyat vizsgakurzusként.

Ilyet lehet?? Nem volt az előadáson se zh se semmi, beadandó se volt, így mi értelme annak, hogy felvegyem vizsgakurzusként?? Vizsgakurzuson nincs előadás, miért nem mindegy neki, hogy most vizsgázok vagy jövőre, ha már egyszer megadja az aláírást???

2021. dec. 5. 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
szólj a höknek majd megmondják neki hogy ne baszakodjon
2021. dec. 5. 12:10
 2/12 anonim ***** válasza:
46%
Az aláírást megkapta, de a vizsgát abszolválni nem tudja, ezért csak vizsgakurzus felvételére van lehetőség.
2021. dec. 5. 12:49
 3/12 anonim ***** válasza:
28%
Én az aláírást is megtagadtam volna.
2021. dec. 5. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
Az is lehet, hogy a következő félévben magát a tárgyat előadásra nem hirdetik meg, de vizsgakurzusként igen és ezt tudja az oktató. Így le tud majd vizsgázni belőle, de az aláírást én nem adtam volna meg.
2021. dec. 5. 13:05
 5/12 A kérdező kommentje:

De a TVSZ szerint "Az előadások látogatása a tanulási folyamat szerves része, az előadásokon való részvételre azonban a hallgatók adminisztratív eszközökkel nem kötelezhetők."

A tanulmányi előadónk is azt mondta a félév elején, hogy az előadásokon nem kötelező részt venni, csak a gyakorlatokon.

2021. dec. 5. 13:34
 6/12 A kérdező kommentje:
#2 Miért ne tudnám teljesíteni a vizsgát, ha megvan a diasor és tanultam egy csomót? Az első vizsgaalkalom csak jövő héten lesz, a második meg januárban, ezekről nem maradtam le!
2021. dec. 5. 13:36
 7/12 anonim ***** válasza:
29%
A tanár szerin kötelező, ő ehhez tartja magát.
2021. dec. 5. 14:46
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Ha beteg voltál, akkor az orvosi igazolást köteles elfogadni, így nem tilthat el a vizsgától.
2021. dec. 5. 14:56
 9/12 anonim ***** válasza:
12%
8.! Az egyetemen nem kötelesek semmit elfogadni, legfeljebb nagyon indokolt esetben. Mindenki saját felelőssége alapján tanul ott. Én nem rugóznék ezen. egyébként pedig meg kellene azt is nézni, hogy a levelezősökre nincsenek-e eltérő szabályok az általánostól.
2021. dec. 5. 15:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem volt katalógusos?

Vagy esetleg előadáshoz között mégis a tárgy? A tanlapot nézd meg és a követelményeket még egyszer, az a releváns, ami ott szerepel leírva, félév elejétől kezdve. Ha ettől eltérően pattog a tanár, akkor tudsz reklamálni.

2021. dec. 5. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!