Feleltethet úgy egy tanár, hogy az a kérdés, hogy mi a te ideológiád?
Figyelt kérdés
2010. szept. 4. 16:28
1/5 anonim válasza:
Nem. Lehetne kicsit részletesebben?
2/5 anonim válasza:
Milyen órán? Mondjuk töriórán simán el tudom képzelni. Nálunk többször is volt olyan, hogy véleményt kellett mondanunk ilyen-olyan dolgokról (történelmi személy, rendszer,ideológia, bár így konkrétan nem volt ez a kérdés), persze érvekkel alátámasztva. Bár ezt manapság nem tartják szerencsésnek, de szerintem ez az egyik lényege az oktatásnak, hogy tudjál saját magadnak világnézetet kialakítani.
3/5 anonim válasza:
Szerintem politikai és vallási témában jobb ezt a kérdést mellőzni.
4/5 anonim válasza:
háát..ha valóban ez a kérdés, akkor nem hinném
mármint nem túl etikus...mivel utána elég nehéz lenne azt objektíven értékelni
persze ismerek olyan tanárt, aki ezt meg tudná tenni, de az átlag nem hinném
5/5 anonim válasza:
A közoktatási törvény szerint sem a tanuló, sem a tanár nem késztethető vallásának, világnézetének kinyilvánítására. (Ne olvassuk félre, nem azt mondja a törvény, hogy nem kényszeríthető, hanem hogy nem késztethető.) Bár nem teljesen egyértelmű a kérdés, mert nem derül ki, mit kérdezett a tanár pontosan, de ennek alapján valószínűleg nem kérdezheti. (Gimn. tanár vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!