Lesz-e online oktatás?

Szerintem ez a magyarázat, járványügyi szempontból: a nyájimmunitásra játszanak. Oltás nélkül is azt akarták, csak belátták, hogy nem megy. De mikor meglett az oltás, megmondták előre, hogy ez lesz, már tavaly február környékén. "Mindenki el fogja kapni".
Ezt mondták a virológusok, és azóta is mondták párszor.
Ez a mostani ráadásul virulensebb variáns.
Ergó: most az van, hogy lehetőleg mindenki oltva kapja el, aki meg elutasítja az oltást azzal mem tudnak mit csinálni, natúrba kapja el.
Az a cél, h legyen nyájimmunitás, és ne terkedjen többé semmi.
Ez amúgy hosszú távon és a közösség szempontjáb a legjobb, más kérdés h rizikós és egyén szempontjából nem biztos, h jó.
Mivel sok ember halhat meg.
Az online oktatás pedig nem volt hatékony, ergo azt nem fogják csak úgy visszaállítani, még az is benne van hogy inkább szüneteltetik az egészet, ha olyan lenne a helyzet.

Egy hasonló kérdése adott választ idéznék be: (igaz 0%-os hasznosságú a másik topicban de azért elgondolkodtató)
"Tőlem lehetne digitális oktatás egy feltétellel. Az érintett korosztálynak legyen kijárási korlátozása reggel 8-tól este 6-ig. Tehát nincs diákmunka, meg napközben meki és hasonlók. A kijárási korlátozás megszegőire 30 ezer forintos büntetés kérek. Ebből a 30 ezerből 20 ezer menne az államkasszába és 10 ezer a lógóst elkapó rendőrnek menne (ezzel motiválva őket az igazoltatásra). Szeretnél ilyen feltételekkel digitális oktatást?
Vagyok olyan naiv, hogy az összes diák, aki digitális oktatást akar, csak az egészségét félti és egyáltalán nem akar lógni és csalni. Mivel ezek a diákok felelősen gondolkodnak, ezért ők biztosan otthon maradnának az online oktatás alatt hiszen féltik a szeretteik és a saját maguk egészségét. Persze közben szorgalmasan tanulnának.
A járványterjedés enyhítésének első lépése nem az online oktatás szerintem."
El tudjátok képzelni a fenti forgatókönyvet?
Én középiskolás vagyok és az ismeretségi körömből azt tapasztaltam, hogy nem volt nagy meki meg császkálás. Volt, hogy szombaton összeültünk, de mindig egymás otthonában. Javarészt neten tartottuk a kapcsolatot és otthon tanultunk, dogát írtunk vagy éppen minecraftoztunk.
Persze csak abból tanultunk ahol olyan a tanár/céljaink vannak vele. Pl a bioszt, művtörit, fizikát manapság is kipuskázzuk, de törit, angolt magyart online is ugyanúgy tanultuk, mert humán szakosok vagyunk. De most jelenlétiben rengeteget ülünk olyan órákon amikből nem érettségizünk, puskázunk és eleve nem érdekel. Ezért jó az online.
Bocsánat eltértem a lényegtől. Akinek a tanárjai és az iskolája igenis megköveteli az online jelenlétet, az nem fog tudni mekizni meg baromkodni a nap folyamán. Elnézést de szerintem nettó f@szság lényegében házi őrizetbe tenni a diákokat, mintha tényleg rabok lennének mert megbízhatatlan senkiháziak. Aki eredetileg írta ezt a választ vagy irigy volt mert ő online idejében halálra dolgozta magát, vagy csak valamilyen oknál fogva fékezhetetlen ellenszenvet érez a diákok iránt.

#3 értem, tehát ha nekem pl van egyetemen egy 3 órás lyukasórám napközben, nem mehetek el bevásárolni akkor, amikor egyébként pont kevesebben vannak a boltban?
Netán ha középiskolás vagyok, de csak 2ig vannak óráim, ne menjek el sétálni egyet utána?
Ostobaság amit bemásoltál, nagyon rossz példát hozott az illető.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!