Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy pszichológus pontosan mit...

Egy pszichológus pontosan mit is csinál?

Figyelt kérdés
2010. szept. 4. 09:09
 1/7 A kérdező kommentje:
és mondanátok egy-két pszichológust sorozatokból, filmekből Stb.
2010. szept. 4. 09:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológusok nem szoktak lenni filmekben. A pszichológus mint terapeuta, beszélgetés útján boncolgatja veled együtt a lelki, életvezetési problémáid okait és kérdéseivel rávezet arra, hogy megtaláld a számodra legoptimálisabb megoldási módot. Persze ezen kívül még van egy csomó féle pszichológus van, van aki halálos betegekkel beszélget, van fejvadász, van pályaválasztási tanácsadó, van nevelési tanácsadó, van elméleti kutató, van szexuálpszichológus, kriminálpszichológus stb.
2010. szept. 4. 15:05
 3/7 A kérdező kommentje:

Vegyük Pl. a kriminál pszichológus!Az pontosan ott mit csinál?

És ha valaki tudja részletezné, hogy hogyan csinálja?

2010. szept. 6. 18:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
de ilyenekre miért nem keresel rá a google-ben? ezek teljesen jól megtalálhatóak..
2010. szept. 6. 19:25
 5/7 anonim válasza:
ÉN sokat jártam pszichiológushoz,mostanában nem nagyon beszélgetnek,legalábbis a legiben nem, ott csak a gyógyszergyártók zsebeit tömik, mert ott abból áll a terápia, hogy felír a doki valamilyen gyógyszert,(-az én esetemben antidepresszánst,)ami többnyire csak arra jó, hogy az adott betegséget szintentartsa,s megad egy másik időpontot,ami megintcsak arra jó, hogy kiderüljön,hogy bevált e az előző recept,s ha nem, ismét felír valami mást, vagy az előző mellé kiegészítésként valami mást.Saját tapasztlat.
2010. szept. 7. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Saját tapasztalatnak üzenem, hogy a pszichológus nem orvos, ergó nem írhat gyógyszert.
2010. szept. 7. 16:32
 7/7 anonim ***** válasza:
45%

Csatlakozom a előttem szólóhoz - pszichológus nem írhat fel se antidepresszánst, se másmilyen gyógyszert - az a pszichiáter, aki orvosira járt, azért írhat fel gyógyszert.

Egyébként ha már pszichiátria, érdemes rákeresni neten az antipszichiátriára (Thomas Szasz, R.D.Laing, Feldmár András, Bugarszki Zsolt) - ami a pszichiátria kritikáját magába foglaló mozgalom, ami egyébként jobb és humánusabb alternatívát kínál a nagy pszichiátriai intézmények és a gyógyszergyártókat kiszolgáló orvosok helyett. Nem összekeverendő viszont ez a szcientológusok pszichiáter ellenes törekvéseivel - legjobb ha ebbe ütközöl minél nagyobb ívben elkerülöd az egészet.

2010. szept. 11. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!