Tanító szakos hallgatóként mennyi pénzt korrekt elkérni egy alsós diák korrepetálásáért?
én is tanítottam, de én csak németet, ált. isk. diákoknak.
figyelembe vettem a családok szocioökonómiai helyzetét az árképzésnél, lévén, hogy társadalomtudományokat hallgattam az egyetemen, így nekem ez fontos szempont volt:
1. egyszülős háztartásban él-e, vagy két szülő neveli?
2. hány testvér van?
3. szülők foglalkozása és munkaerőpiaci pozíciója (munkanélküli, aktív, alkalmazott, vállalkozó, fehér- vagy kékgalléros /szellemi v. fizikai/ munkát végeznek)?
nekem 3 tanítványom volt egy nyár alatt.
ketten nagyon gazdag vállalkozók gyerekei voltak, tőlük 1500 ft-ot kértem 2008-ban 60 percért.
mivel a hét majd minden napján jöttek, ezért elég jó pénzeket kerestem.
őket junior nyelvvizsgára készítettem fel.
a harmadik munkásosztálybeli család gyereke volt, és megbukott, őt pótvizsgára készítettem fel, tőle éppen ezért csak 800 ft-t fogadtam el, hetente egy-két alkalmat tudott csak kifizetni.
Alsós gyerek korrepetálásáért hallgatóként szerintem nem korrekt sokkal többet elkérni, mint amennyi a bébiszitterkedés órabére lenne (hogy ez mennyi, városfüggő).
Csak hogy legyen mihez hasonlítani, délvidéki kisvárosban a tavaly tavaszi iskolazár alatt végzős tanító hallgató 3 testvér felügyeletéért (és az online oktatás alatti segítségért) napi 4000 ft-ot kért. Mondjuk ez ugye fix meló volt és volt, hogy nem kellett semmit csinálnia.
2
szerintem nincs igazad, mert nagyin más skilleket követel meg a szitterkedés és a tanítás.
utóbbinál nyom a latban, h. az illető egyetemista, és h. kifejezetten tanít, készségtárgyakban korrepetál.
míg bébiszitter bárki lehet szinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!