Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A gazdasági szakosok miért...

A gazdasági szakosok miért hiszik a szakjukat teljes értékű egyetemi szaknak?

Figyelt kérdés

Az egyetem és a főiskola között hagyományosan a különbség az volt, hogy az egyetemen mélységeiben megismerik a hallgatók az elméleteket, megtanulnak kutatni, és saját kutatásokat végeznek. A főiskolán ellenben csak egy kivonatát tanulták a hallgatók a tananyagnak, annak is csak a praktikus részét, az elméletekben való elmélyedés nélkül.

Miért van az, hogy a gazdasági szakosok ennyire nagyképűek, és a bölcsészeket cinkelik meg küldenék a mekibe dolgozni – amikor egy gazdasági szak semmilyen szinten nem mérhető egy valódi egyetemi szakhoz, legyen az bölcsészet vagy természettudomány vagy mérnöki vagy orvosi szak? A gazdasági szakokon egy halovány kivonatát tanulják annak, amit pl. az alkalmazott közgazdászok vagy GPME szakosok tanulnak matematikából és statisztikából, nem is beszélve a mikro- és makroökonómiáról, meg az összes többi tárgyról, amikből a gazdasági szakokon max. egy lájtos kivonat van. Hol van ez egy rendes egyetemi szakhoz képest, ahol (szaktól függően) sokkal nagyobb mélységben, az elméleteket megértve, megvitatva szereznek egyetemi szintű képzettséget a hallgatók?

Komolyan nem értem.

2021. okt. 25. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Odairtak, hogy gazdasagi szakosok? Mert ha nem, akkor nem ertem akkor miert kell ilyeneket feltetelezni, mikor barki irhatta.
2021. okt. 26. 00:19
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Te már hetek óta csak szidod a gazdasági képzéseket minden kérdés alatt, rohadtul unalmas vagy, ha annyira nagy arcod van miért nem írod te mit végeztél? Kretén..

Én nemzetközi gazdálkodásra járok, ismerősöm Németországba jár a classic economics képzésre, mikroból szinte ugyanazt tanuljuk, nem minden egyetemen oktatnak baba mikro-t és matekot, ráadásul a stat- ökonometria is van olyan kemény mint amit ők tanulnak. Értem, hogy az AK meg GPME szakosok jobban belemélyednek, de egy sima gazdasági szakot sem kell lenézni mert aki akar is valamire jutni az életbe annak ezeken a szakokon is tanulni kell keményen. Egy AK-s se lesz senki, ha nem fektet a szakjába energiát

2021. okt. 26. 16:18
 13/16 A kérdező kommentje:

Utolsó látod mégiscsak helyén van a kérdésem, hiszen te TÉNYLEG meg vagy arról győződve, hogy az VWL-esek "majdnem" ugyanazt tanulják mint te. Hát persze. :D

Megkérdezhetem, hogy a te szakodon:

- tantárgyanként átlagosan hány kötelező könyv van feladva olvasásra

- összesen kb. hány oldal terjedelemben

- ... és ebből te eddig hány könyvet vettél meg valójában

- ... és a megvett könyveknek úgy kb. hány százalékát olvastad el?

Vagy csak inkább PPT-kből, órai jegyzetekből, sőt: mások órai jegyzeteiből szoktál készülni, igaz?

Mikróból a Hal Varian volt nektek és meg is tanultad az egészet?

2021. okt. 26. 16:33
 14/16 anonim ***** válasza:
84%

Es neked megis miert problema az, hogyha valakinek eleg az, hogy csak orai jegyzetekbol tanul? Tudod mennyi idod meg lehet sporolni azzal, hogy nem a konyvet bujod a fontos infok utan kutakodva a sok felesleges info mellett?

Hidd el, hogy vannak gazdasagi szakokon is konyvek, nem kell oket megvenni, minden fent van pdf-ben a neten es aki jobban bele akar melyedni a dologba, akkor el is olvassa nyilvan. Es ugyanez van mas kepzeseken is, rengeten helyen boven eleg a ppt es a jegyzet.

Egyebkent en vagyok az 5-oske, azert irtam azt amit, mert amit most csinalsz, ez a leszologatas, leminositgetes, ez szar alakka tesz.

2021. okt. 26. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:
87%

Én meg megkérdezhetem, te miért vagy ennyire kretén, hogy már itt meggyőzöd magad miből tanulok és miből nem?

Global edition Microeconomics könyvből tanulok ( ez egy 30.000Ft-os könyv) és a Kotler-marketing től kezdve az összes tantárgyamhoz megvettem az ajánlott irodalmat, nem mellesleg jól is sikerültek a vizsgáim. De ha valaki PPT-ből tanul vagy akárhonnan is, honnan veszed, hogy nem tanul sokat? Ki vagy te, hogy leszóld más tanulását vagy szakját? Annyira nagy az arcod, de senki se tudja mire

2021. okt. 26. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:
50%

Hát pedig megéri,már frissdiplomásként 400nettót keresek.

Egy Corvinusos "kamuközgazdász"

2022. febr. 4. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!