Ha főiskolai beiratkozási lapon az van, hogy írjam be, hogy részt vettem-e felsőfokú szakképzésben, akkor az 54-es OKJ-s szakmámat be kell írnom, vagy az nem felsőfokú?
Amit középiskolában csináltál, az középfokú.
A felsőfokúra ugyanúgy, ugyanakkor kell jelentkezni, mint egyetemre. Az 54-es nem felsőfokú.
Felsőfokú szakképzések mind középiskolai, mind egyetemi keretek között indulnak. Az 54 és az 55-ös számmal kezdődő OKJ-k felsőfokúak, az az alatt lévő számúak (jellemzően 3-mal kezdődnek) a középfokúak.
Válasz: nem tudom, érdemes megkérdezni a TO-t. Valószínűleg őket az érdekli, hogy hány félévet használtál el az államilag finanszírozott hallgatói féléveidből. Így jó eséllyel, ha nem a felsőoktatásban tanultad nem kell beírni semmit. De mindenképp kérdezz utána hivatalos helyen!
52: középfokú
54: emelt szintű
55: felsőfokú!
Én is ebben a helyzetben leszek, szerintem nem kell beírnod, mivel az nem felsőfokú, ott a száma, 54-es.
És igen, az érdekli, h használtál-e el felsőoktatásban féléveket, de te még nem, ;)
Szóval nem kell beírnod.
Nem csak h nem kell, be sem írhatod felsőfokúnak, mert nem az. :D
előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!