Valami tipp emelt kémiára?
Figyelt kérdés
Holnap fogom írni délután 2-kor az emelt szintű kémiabérettségit, és nagyon izgulok miatta. A számolás részével szerintem nem lesz gondom, azokat rengeteget gyakoroltam. Az elméleti részétől azonban félek. Még a táblázatos meg esettanulmányos feladat oké, viszont a kísérletelemzéstől nagyon félek. Illetve attól, hogy valamelyik számolós feladatnál olyan reakcióegyenlet felírása szükséges, ami nem fogbeszembe jutni. Valami last minute tippet tudnátok esetleg adni, hogy mit csináljak még holnap, illetve hogy mi az, amire nagyon odafigyeljek? Bármilyen tanácsnak örülnék az emelt kémiával kapcsolatban.2021. okt. 20. 22:19
1/6 anonim 

válasza:

Már semmit ne csinálj. Minél jobban ráizgulsz, annál kevésbé fogsz tudni odafigyelni. Ilyenkor már nem is érdemes tanulni. Sok sikert!
4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem az elmúlt évekből most volt a legnehezebb feladatsor. Könnyű volt az első páe feladat, kajd hirtelen felerősödött nagyon. Az elméletnél az 5-ös kísérletelemzésbe, mikor ismeretlen fémporokról volt szó, szinte bele se bírtam kezdeni ahogy a 6-os számolásba se. Az egyszerű választás még so-so, de az utolsó számolasnak a c része akasztott ki nagyon, mert ahhoz hasonlót még sosem láttam. Ezek voltak a vészes feladatok, a többi szerintem jól ment. Raktak bele galvánelemes számolást is, ami elég ritkán vam, de az a rész szerintem korrekt volt
2021. okt. 21. 23:52
5/6 anonim 

válasza:

Hány százalék volt a cél és mennyire számítasz?
6/6 A kérdező kommentje:
Úgy álltam hozzá, hogy minimum 65. Nagyon necces lesz szerintem, vagy éppenhogy meglesz, vagy éppenhogy nem. Holnap amint kirakják a megoldókulcsot és lesz egy kis időm, megpróbálom összeszámolni a pontjaimat. Igazából nem nagyon hagytam üresen semmit, az említett feladatok voltak vészesek, ahol szerintem kevés pontot sikerült szereznem. A többit jónak érzem, viszont nem tudom, hogy tényleg jó-e, amit válasznak írtam. Már nagyon várom, hogy megláthassam a javított változatot.
2021. okt. 22. 00:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!