Képzési hitelek esetében módosítás történt már nem lehet egy összegben igényelni csak havonta. Folyamatban levő hiteleknél hogy működik?
Nem munkaviszony hanem 180 nap rendezett tb
Tehát ha mondjuk folyamatosan volt tanulói jogviszonyod akkor megvan
A már meglévő Hitelszerződéseket, amikben az áll, hogy:
"Szerződő Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a szerződés elválaszthatatlan részét képezi a
Hiteligénylési Adatlap, valamint a Hitelező Üzletszabályzata. A Hitel igénybevételével kapcsolatos
részletes szabályokat Általános Szerződési Feltételekként a Hitelező mindenkori Üzletszabályzata
állapítja meg. A Hitelfelvevő kijelenti, hogy Hitelező Üzletszabályzatát teljeskörűen ismeri,
rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el."
Na most én ezt írtam nekik (Részlet egy hoszsú emailből):
"Itt a kulcs-szó az elválaszthatatlan- illetve ott szerepel a hitel igénylési adatlap, amelyben egy összegű utalás van megjelölve. Egy szerződés módosításának ez nem módja és ez nem a megfelelő eljárása, főleg az érintett személy beleegyezése sőt TÁJÉKOZTATÁSA NÉLKÜL!"
és kértem a jogi osztályuk segítségét múlt hét elejétől bombázom őket, sajnos nekem is betett ez, még nem kaptam választ.
Jogszabályi módosíásra hivatkoznak valószínüleg most emiatt is van a technikai fennakadás. A rendeletben viszont nem térnek ki a már meglévő szerződésekre csak (és szó szerint ennyi szerepel) az erre vonatkozó bekezdésben.:
""107. A KH1 hitelt a Hitelfelvevő a képzés időtartama alatt havonta egyenlő részletekben veheti fel."
OKÉ :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!