Mit módosítanátok a mostani online oktatással kapcsolatban?
Visszatérnék a jelenléti oktatáshoz :D
Amúgy komolyan, de hogy írjak is valamit, amitől egyetemen esetleg jobb lehetne:
- Én nem tartanék vagy legalább nem tenném kötelezővé az online órákat az elméleti tárgyakból, mert én feleslegesnek tartom és szerintem egyáltalán nem is hatékony. A legtöbben egyáltalán nem tudnak koncentrálni arra, ahogyan a tanár 90 percig végigkattintgatja a kis ppt-jét. Én szimplán adnék ki valamilyen anyagot, amiből fel lehet készülni vagy esetleg kérnék valami rövidebb beadandót, ha nagyon figyelemmel szeretném követni, hogy haladnak-e a hallgatók... Valamint konzultációs alkalmakat tartanék, ahol lehet kérdezni, a tanár el tudja magyarázni ami nem világos stb.
- Nem változtatnám meg a tárgytematikákat, pl. nem adnék sokkal több feladatot csak azért, mert átálltunk online oktatásra.
- Órán kikapcsoltatnám mindenkivel a mikrofont, illetve a kamerát is és csak az kapcsolhatná be, aki éppen beszél. Engem nagyon zavar amikor azt hallom, hogy az egyik gépel, a másik valami zacskóval zörög, a harmadiknál beszélnek a háttérben, a negyedik a tolltartójában pakol vagy éppen látom, hogy mos ficereg, most iszik, most orrot fúj stb. Nekem mindez csak eltereli a figyelmem és kényelmetlenül, nevetségesnek is érzem magam, hogy ott bámuljunk egymást órákon keresztül, némán.
- Kineveznék egy konkrét napot és idősávot, amikor lehet élőben (akár chat, akár hang vagy videóhívás) kommunikálni a tanárral az órán kívül. Nálunk borzasztó a kommunikáció, mindenki küldözgeti az emaileket és nem válaszol senki... a jelenléti oktatásban legalább be tudtál kopogni az irodába vagy elkaphattad a folyosón, de most semmi.
Szerintem az online oktatás teljesen jó(legalábbis nálunk nem vagyunk túlhajszolva stb.)
De lehetne valami kis plusz óra ahol a gyerekeket kicsit foglalkoztatják de nem töri vagy irodalom tanulással hanem valami érdekesebbel vagy valami olyat tanulnánk amit többet használuk majd az életben (+ nem lenne kötelező )mert szerintem sokan egész nap csak játszanak/tiktokkoznak/sorozatot néznek vagy unatkoznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!