Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben is ingyenes...

Ebben az esetben is ingyenes a nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, 25 éves kor alatt az első nyelvvizsga letétele ingyenes, vagyis hát visszaadják a pénzt, ha sikerült a nyelvvizsga. Nekem még anno 4 éve emelt angol érettségivel lett meg a középfokúm, amiért ugye alapból nem kell fizetni. Most az egyetem miatt kellene csinálnom egy szakmait, ezt ilyenkor az első nyelvvizsgának veszik, vagy már a másodiknak? Magyarán igényelhetem, hogy adják vissza a vizsgadíjat vagy nem?

2021. okt. 11. 12:35
 1/3 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem, mivel már van egy nyelvvizsgát így nem lesz ingyenes.

[link]

2021. okt. 11. 13:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha az a régi nyelvvizsga már ingyenes volt, akkor nem, különben igen. De nekem úgy rémlik hogy 2018-ban vezették be ezt. Nekem is volt ez előtti nyelvvizsgám, az az utánik közül az első árát visszakaptam.
2021. okt. 11. 14:15
 3/3 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszaitok!

most rámentem az első linkre, itt ez van: "A 2018. január 1-jét követően elsőként megszerzett sikeres komplex (B2 vagy C1 szintű) nyelvvizsga díjához nyújtott támogatás igénylésére irányuló eljárás."

szóóóval javítsatok ki, ha tévedek, de akkor, mivel nekem az emelt 2017 májusban lett meg, a szakmai díját visszaigényelhetem. jól értelmezem, nem?

2021. okt. 11. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!