Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Karrier tervek? Szerintetek...

Karrier tervek? Szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés

Kereskedelem és marketing szakra szeretnék jelentkezni, mert érdekel, és érdekesnek tartom. Szívesen lennék marketing manager, de tudom hogy nem mindenkiből lehet az, így erősíteném magam még 2 skillel. Webprogramozást, és ui / ux designt is tanulnék mellette (udemys kurzusokkal, könyvekből)

Így 2 lábon állnék, de szerintem mind a 3 erősíti egymást, és külön külön is megállnák a helyüket.

Mi a véleményed?

2021. okt. 8. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Fantasztikus vagy!
2021. okt. 8. 18:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy marketingesnek nagyon hasznosak a

- fotós skillek

- grafikai skillek akár profi grafikus szintig

- wordpress, shopify

- social media marketing, google / facebook ads stb.

- vagy akár egy teljes webprogramozó szint

De amúgy a Coursera elég közepes színvonal a tapasztalatom szerint, webre meg egyenesen nulla. Sokkal jobb a teljesen ingyenes freecodecamp (az oldal is meg a youtube csatorna is), vagy a Udemyn vannak sztár előadók nekik atom jó kurzusaik vannak, leárazás idején $10-ért. Szóval nagyon jó ötlet!

Szerintem amilyen sorban tanuld:

1. Facebook Ads certifikációk (van egy fél tucat...)

2. Google Ads certifikációk

3. Wordpress, profi szintig

4. Esetleg Shopify, profi szintig

5. PHP+HTML+CSS, Laravel

6. TypeScript, React vagy Vue vagy Svelte

2021. okt. 8. 19:45
 3/7 anonim ***** válasza:
96%

"Karrier tervek? Szerintetek jó ötlet?"

Mit lehetne erről gondolni? Itt mindenki programozó lesz, más karrier nincs:D Egész gyakori programozókból meg pszichológusokból áll:D

2021. okt. 8. 20:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt azért írtam, mert bárki aki itt karriert említ vagy szakmát az vagy a programozót írja vagy a pszichológust. Esetleg marketing, közgáz és ennyi.

Okésnak oké, de semmi meglepő nincs ebben.

2021. okt. 8. 20:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát, ezeken kívül még van a mérnök, orvos, ügyvéd... szakmunkások (víz, gáz, fűtés, áram stb) művészek, még mondhatnék párat, és utána igazából ki is ürülne az egész... jó lenne ha lenne még nagyon nagyon nagyon sok féle karrier, de véleményem szerint egész kevés van. Én pl vagy 50x átfutottam felvin a szakokat, és ezzel tudtam kiegyezni.
2021. okt. 8. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Nem összességében nincs sok karrier, hanem itt az oldalon aki a karriert megemlíti az vagy programozó vagy pszichológus vagy közgáz/marketing/turizmus és ennyi max még jogász. Egy villanyszerelőt, mechatronikai mérnököt vagy nyomozót nem láttam még. Az előbb felsoroltak pedig kb az egészet lefedik az oldalon különösképpen a programozó és a pszichológus.

Ez nem a te hibád, de már az a meglepő, ha valaki nem ezt a kettőt írja.

2021. okt. 8. 22:34
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

6. Nem tudom, ugyanazt a gyakorit olvassuk-e, de itt rendszeresek a jogász, orvos, biológus kérdések. Nagyon sokszor válaszolok marketinges kérdesekre. Sokan kérdezik az anglisztikát, és tárgyalják a bölcsész karriereket is.

De való igaz, hogy a magyar továbbtanulási gondolkodás nagyon beszűkült, a magyarok nem értik, hogy milyen skillek a legfontosabbak a munkaerőpiacon. Ezen nem lehet csodálkozni, hiszen valódi ipari termelés alig folyik itthon, az emberek vállalkozási kultúrája meg nulla. Miközben a Szilicium völgyben tarolnak a szociológusok, és a jobb európai egyetemek tele vannak social science szakokkal, itthon betiltották a social science szakot (wtf) és a kulturális antropológia alapképzési szakot is (wtf wtf), az embereknek meg a szociológiáról a “helló turiszt” jut az eszébe…

2021. okt. 9. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!