Ilyenkor vissza kell fizetnem a tandíjat?
Figyelt kérdés
Tavaly munka mellett elkezdtem az egyetemet levelezőn mert diploma nélkül ugye semmilyen normálisan fizető munkahelyet nem találtam. Sajnos nagyon nehezen ment és 2 tantárgyon kívül mindenből megbuktam. A második félévet halasztottam, hogy össze tudjam szedni magam. Közben munkát váltottam más beosztásba kerültem kicsit könnyedebb munkakörrel így abban reménykedtem, hogy így már menni fog az egyetem és szeptemberben aktivaltattam a második félévemet. Sajnos elbiztam magam és hiába tanulok mindme szabadidőmben már moat le vagyok maradva. Ha esetleg ez a félév sem jönne össze valószínűleg abba kell hagynom az egyetemet. Azt tudom, hogy ha tanuló voltál és otthagyod az egyetemet a tandíjat ki lehet váltani azzal ha egy bizonyos ideig itthon dolgozol. Mi történik akkor ha már évek óta itthon dolgoztam teljes munkaidőben amikor elkezdtem az egyetemet? Az is számít? Ha esetleg mégis vissza kell fizetnem a tandíjat van lehetőség részletfizetésre mert erről semmilyen információt nem találtam. Sajnos van elég bajom ígyis úgyhogy szeretném ha a kritikus hozzászólásokat kivételesen mellőznénk. Előre is köszönöm annak aki tud segíteni.2021. okt. 7. 22:59
1/3 anonim 

válasza:

Így id ki tudod váltani, hogy már dolgozol egy ideje. A részletfizetésre is van lehetőség, ha mégsem maradnál itt dolgozni, csak kérvényt kell írni hozzá.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ és a segítséget. Sajnos nem volt egyik leírásból sem egyértelmű.
2021. okt. 7. 23:14
3/3 anonim 

válasza:

A rendelet világosan kimondja, hogy nem vehető figyelembe a tanulmányok megkezdése előtti munkaviszony.
Ha kijön a határozat akkor lehet kérni részletfizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!