Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szegedi gyógyszerész kollégium...

Szegedi gyógyszerész kollégium/Semmelweis Ignác kollégium milyen?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy Szegeden ez a kollégium csak gyógyszerészeknek van. Aki itt lakik vagy itt lakott, összefoglalná a tapasztalatait?

Milyen a felszereltsége, tisztasága, mennyire használt az egész? Milyenek a felügyelők, milyenek a kötöttségek? Vannak az intézményen belül szórakozási lehetőségek? Mindenképp van szobatársad, vagy lehetsz egyedül is? Kaját biztosít a hely?

Mindent is írjatok, ami eszetekbe jut:D

Sosem voltam kolis, így végképp idegen számomra.

#kollégium #Semmelweis Ignác Kollégium #Gyógyszerész kollégium #Szegedi gyógyszerész kollégium
2021. okt. 7. 15:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Romos, regimodi, 40 eves butorokkal és ágyakkal, a tisztasag hagy maga utan nemi kivannivalot. 4 agyas szobak vannak, mindenkeppen lesz 3 szobatarsad, nincs szorakozasi lehetoseg, nincs menza, nincsenek felugyelok, nincsenek kotottsegek. Alapjaraton felnott emberek lakjak, mindenrol magadnak kell gondoskodnod.

Egy putri az egesz, de a kozosseg es kapcsolatepites miatt megeri legalabb egy rovid ideig ott lakni.

2022. márc. 5. 01:21
 2/2 ÁBerta ***** válasza:
Új kollégiumigazgató van, aki próbálja javítani a körülményeket. Valóban nem egy luxushotel, de ennyiért sehol máshol nem fogsz lakhatást találni Szegeden. Nemcsak gyógyszerészhallgatók laknak itt, vannak külföldiek és más szakra járók is, de valóban a többség gyógyszerész. Pont ezért jó a közösség. Mindenki ugyanazt tanulja/tanulta, mindig találsz sorstársakat, van kivel megbeszélni, melyik tanár milyen, mi kell egy demóra vagy vizsgára. A szobák tisztasága főleg a benne lakókon múlik. A közös helyiségek már más tészta... Az egyetemi koleszokban nincs felügyelőtanár, kollégiumi diákbizottság van, esetleg szintfelelős diákok. Igazából senki nem szól bele, mit csinálsz, de nyilván ha nagyon durva rendbontást csinál valaki, akkor a többiek ezt nem fogják akceptálni. Szoktak lenni kollégiumi rendezvények (bográcsozás, játékest, stb.). Ezek gyakorisága azon múlik, mennyire aktív a DB. A földszinten működik a SZOTE Ételbár már sok éve (nem tudom, a korábbi hozzászóló ezt hogy nem vette észre), ahol lehet ebédelni. Én ajánlom, hogy elsősként mindenki kóstoljon bele a koleszos életbe. Ha nem tetszik, bármikor ki lehet költözni.
júl. 2. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!