Szociális támogatás elnyerésért átjelenteni a lakcímem nagyszüleimhez?
Szerintetek van értelme átiratni a lakcímemet mamámhoznés papámhoz?
Idén nem nyertem el az ösztöndíjat,ugyanis anyukám(aki egyedül tart el engem és nővérem) túl magas jövedelemmel rendelkezik a HÖK elmondása szerint,azonban nem tudjuk megengedni hogy minden hónapban ennyi plusz kiadásunk legyen.Illetve félárva is vagyok és jelenleg kollégiumban lakom.
A jelenlegi pontrendszer alapján 6+2 pontot kaptam,tehát összesen 8 ponttal rendelkezem és 15-től van szoc.tam.
Tudom hogy nem szép dolog 'csalni' a rendszerben,azonban anyagilag ez túl nagy teher szàmunkra.Így végső opcióként arra gondoltam,hogy a lakcímemet átjelenteném a mamámhoz illetve a papámhoz.
Esetleg aki így jutott ösztöndíjhoz tudna véleményt mondani vagy hogy mi ennek a menete?
Nagyon hasonló helyzetben vagyunk. Engem is egyedül nevel anyukám,ezért 8 pontom lenne . Nálunk is 15-től jár (legalábbis tavaly állítólag ennyitől adták meg a legkisebb összeget)
Viszont szerintem nem éri meg átjelenteni magad, nem adnak olyan sok pontot, elenyésző az,amit a távolságra adnak, még mindig nem lenne elég:/ Nálunk tartós betegségekre adnak sok pontot, illetve kevés keresetre. Nem mintha nekünk olyan sok lenne a jövedelmünk,de 0 pontom lenne a jövedelemből..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!