35 felett már ássa el magát az ember, ha új dolgot szeretne tanulni?
Szeretnék újra beülni az iskolapadba. Persze képletesen, levelezőn elvégezni még egy szakot.
Tudom a legjövedelmezőbbek az IT és pénzügy szakok, viszont engem ezek nem érdekelnek, de attól függetlenül valami olyasmit szeretnék, amiből hasznom is lesz. Nem arra gondolok, hogy milliomos leszek tőle, de kamatoztatni tudom még ennyi idősen is.
Vagy mit gondoltok 35 felett kész, vége aki eddig nem találta meg magát ő lehúzhatja a rolót nulla tapasztalattal?
Az évfolyamtársaim között fiatalnak számít egy 30 év körüli hallgató. :)
Üdv, egy esti képzésen tanuló egyetemista
Nem ajánlottam a gazdasági irányt, csak a miheztartás végett:
3 év után viselkedéselemző leszel csak, gyakorlatilag nem mehetsz a szakma közelébe, csak mint asszisztens.
5 év után (mesterképzés) már dolgozhatsz, ha megfelelő szakirányon vagy (kísérleti vagy szervezetpszichológia)
9 év után (szakmai ráépülő - önköltséges) dolgozhatsz a klinikumban is
És az utolsó 4 éved mellett vagy utána végezhetsz terápiás képzéseket, amik szintén 1-2 éves önköltséges képzések
Plusz önismereti tréning vagy mi az isten
Én pszichológiáról váltottam informatikára, teljesen beleszegényedtem már a kísérleti szakirányba is, az volt a szerencsém, hogy ott tanítottak minimális programozást legalább. Nem lebeszélni akarlak, csak jelzem, hogy 40-45 éves korod előtt nem igazán végzel a teljes képzéssel és nem árt, ha van némi tartalékod hozzá.
Köszönöm a részletes és nagyon hasznos választ.
Szóval, hogy is fogalmazzak. Ebben szeretnék dolgozni, ha lehetséges vagy legalábbis kamatoztatni. Úgy értem, ha tanulok 5 évet, szeretnék utána kezdeni is vele valamit, nem csak kidobott pénzként tekinteni rá. Mármint a biológia-törtenelem szakommal sajnos nem vittem semmire, szakmát tanultam ki és abban dolgoztam, amíg állapotos nem lettem. Ezért gondolkodom a váltáson, szeretnék szellemi munkát végezni, akár egy asszisztensit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!