Biológiából egy tanév alatt, majdnem a nulláról,85-90%-os érettségire fel lehet készülni?
Már érettségiztem,de más volt a választottam.Sajnos nem vettek fel az egyetemre,és gondoltam,hogy idén megpróbálkozok más szakkal is.Az egyikhez kellene a biológia.Pár alap dologról van fogalmam,de az nagyon kevés(kb a ketteshez lenne elég:S)
Mozaikos tankönyvem van,plusz vettem ilyen középszintű írásbelire felkészítő könyvet.Ezenkívűl mit tehetek még?
Kb mindennap fél-egy órát tudnék csak a biológiával foglalkozni(persze érettségi előtt többet).FÍel tudok készülni rá egyedül?Van benne pár dolog ami így első ránézésre nem világos...főleg a genetika:S
Ugyan, a genetika viszonylag egyszerű matematikai logikával és számításokkal.
Vedd elő a könyveidet, és oszd be magadnak úgy, hogy egy anyagrészre többször is visszatérhess!
Hát igen... bár én nem biológiából, angolból készültem majdnem nulláról egy év alatt... 95%-lett (Jártam tanárhoz)
Úgy gondolom, hogy tanulj otthon, ami nem világos - pl. genetika (nálam sem tiszta teljesen ez a rész) - Menj tanárhoz vele... még ha csak ezeket kérdezed meg tőle, akkor is...
Egyébként minimális önszorgalommal és tanulással a 80-90% szerintem simán hozható, főleg, ha lelkesedsz az adott tárgy iránt :)
Egy tanév alatt szerintem simán fel lehet készülni. Bár azért a fél óra-egy óra nem sok. Fél óra alatt kb elolvasod az anyagot, de hogy tanulod meg?
Neten van pár jó oldal, ami esetleg segítséget nyújthat.
Pl:
Plusz még azt javaslom, hogy csináld meg gyakorlásként az előző évek feladatsorait.
Esetleg a volt sulidban megkérdezhetnéd, hogy nem járhatsz-e be faktra. Azoknál a részeknél pedig, ami nem érthető (pl. genetika) megkérdezhetnél vkit, hogy segítsen. Akár ismerős diákot, akár magántanárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!