Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akit átraktak költségtérítéses...

Akit átraktak költségtérítésesről államilag támogatottra: ilyenkor mi a helyzet a tanulmányi szerződéssel?

Figyelt kérdés
Van ilyenkor röghöz kötés egyetem elvégzése után, vagy diplomázás után mehetek külföldre dolgozni? (Info kar)
2021. okt. 4. 13:49
 1/3 A kérdező kommentje:
Sosem láttam államis papírokat, és most elég jól tanultam és át akarnak rakni, ha elfogadom. Mivel jár ez, igazából erre lennék kíváncsi, hogy mit "kockáztatok", ha az állam fizeti a tandíjat?
2021. okt. 4. 13:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Ígyis-úgyis elmehetnél külföldre dolgozni. A szerződés nem azt mondja, hogy át sem lépheted a határt, hanem azt, hogy a diploma kézhezvételétől x éven belül le kell dolgoznod az idődet (ha jól emlékszem, x=20, de ennek utána kellene még nézni). Tehát ha te 12 félév alatt diplomához jutsz, akkor 20 év alatt le kell dolgoznod 12 évet (már ha nem akarod visszafizetni).
2021. okt. 4. 13:58
 3/3 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha megkapom a diplomámat és leléptem külföldre és nem jövök már haza? Akkor mit, mennyit és mikor kell kifizetni?
2021. okt. 4. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!