Akit átraktak költségtérítésesről államilag támogatottra: ilyenkor mi a helyzet a tanulmányi szerződéssel?
Figyelt kérdés
Van ilyenkor röghöz kötés egyetem elvégzése után, vagy diplomázás után mehetek külföldre dolgozni? (Info kar)2021. okt. 4. 13:49
1/3 A kérdező kommentje:
Sosem láttam államis papírokat, és most elég jól tanultam és át akarnak rakni, ha elfogadom. Mivel jár ez, igazából erre lennék kíváncsi, hogy mit "kockáztatok", ha az állam fizeti a tandíjat?
2021. okt. 4. 13:50
2/3 anonim válasza:
Ígyis-úgyis elmehetnél külföldre dolgozni. A szerződés nem azt mondja, hogy át sem lépheted a határt, hanem azt, hogy a diploma kézhezvételétől x éven belül le kell dolgoznod az idődet (ha jól emlékszem, x=20, de ennek utána kellene még nézni). Tehát ha te 12 félév alatt diplomához jutsz, akkor 20 év alatt le kell dolgoznod 12 évet (már ha nem akarod visszafizetni).
3/3 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha megkapom a diplomámat és leléptem külföldre és nem jövök már haza? Akkor mit, mennyit és mikor kell kifizetni?
2021. okt. 4. 13:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!