Mit csináljak, ha a családom nem nézi jó szemmel, hogy 25 évesen még egyetemre akarok menni?
Elvégeztem tavaly egy alapképzést, és tudnám folytatni a mestert, de egyáltalán nem érdekel. Úgyhogy kigondoltam, hogy idén felvételizhetnék egy olyan szakra, ami már érdekel, csak az 5 éves, tehát 30 évesen végeznék.
A családom szerint az már késő, meg hogy ne vegyek fel diákhitelt, mert évekig törleszteni fogom, csináljam végig a mestert és keressek munkát. Csakhogy én egészen biztosan tudom, hogy mit akarok csinálni, és mégis rossz szemmel nézik ahelyett, hogy támogatnának.
Tudom, hogy hülyeség, de olyan félelmeim vannak, hogyha elkezdem az új egyetemet, akkor ki fognak tagadni.
1. Szerintem se csináld a mestert főleg, ha nem érdekel.
2. Szerintem se vegyél fel diákhitelt, inkább dolgozz egy kicsit, nem tudom mit végeztél, de gondolom alapképzéssel is el tudsz helyezkedni és x idő után kezd el amit akarsz
(Még az is lehet, hogy megtetszik a munka (már amennyiben a szakhoz köthető) és akkor már akarni fogod a mestert
1.alapszak (levelező) mellett dolgoztam. 2.nál is és most mester mellett is. 35 éves vagyok csak már 2 csodás gyermek és egy nagyszerű férj mellett tanulok, akik mindebben mellettem állnak.
Mindenképpen vágj bele ha tanulni szeretnél mert meg fogod később bánni, hogy kihagytad a lehetőséget. Család mellett meg már jóval nehezebb tanulni.
Ha egy egyetem miatt, azért mert tanulni szeretnél ki fognak tagadni, hát.... inkább nem is írok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!