Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem akarok egyetemre menni....

Nem akarok egyetemre menni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nos, ebben az évben dolgozok és fizettem drága pénzt az érettségire de meggondoltam magam. Mit tegyek? Nem érdekel semmilyen szak,nem érzek motivációt azt se tudom minek élek egyáltalán. Mit csináljak? :(
2015. ápr. 17. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
akkor nem mész egyetemre. mi ebbe olyan bonyolult?
2015. ápr. 17. 23:17
 2/7 A kérdező kommentje:
elmondom,hogy semmi konkrét ötletem sincs mit csináljak,mert ez az idei dolgozgatás nem vitt előrébb kényelmes meg minden,de nem haladok semerre. Nagyon kétségbe vagyok esve mit kell ilyenkor csinálni? Úgy szeretném megtalálni ami tényleg érdekel és jól lehet vele keresni :(
2015. ápr. 17. 23:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben mindenképp elkezdeném az egyetemet, ha felvesznek...legalább 1 félévet csinálj meg, és eldöntöd, hogy tetszik-e vagy sem, még ezután is marad 11 támogatott féléved.

Sajnos addig nem tudhatjuk, milyen a képzés, amíg bele nem csöppenünk. Külsősként nagyon nehéz tájékozódni...ha a fél év után még mindig úgy éreznéd, nem ez a te világod, akkor próbálj meg külföldön munkát vállalni, minél több tapasztalatot szerezni, hiszen minél több élményed van, annál jobban ismered önmagad és a saját vágyaidat.

Sok sikert! :)

2015. ápr. 18. 10:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Én is erre jutottam :)
2015. ápr. 18. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

Hát azt azért csak el kéne dönteni, hogy mi érdekel még úgy viszonylag a legjobban.

Állatorvos szeretnél lenni, vagy meteorológus? Összehasonlító nyelvész, vagy régész? Őslénytankutató vagy villamosmérnök? Középiskolai tanár vagy közgazdász? Ügyvéd vagy agrármérnök? Természetvédelmi szakember vagy csillagász? Színész vagy zeneszerző? Pszichológus vagy ötvösművész?

2015. ápr. 18. 16:50
 6/7 anonim válasza:
50%
Ha nem szeretnél egyetemre menni akkor válassz inkább egy okj-s képzést, azok általában csak 2 évesek, tehát rövidebb mint az egyetem, de ha megtetszik még mindig folytathatod vele a tanulást, sőt plusz pontot is jelent a felvételin.
2015. ápr. 18. 17:06
 7/7 A kérdező kommentje:
most lekopogom gondolatban sikerül ma tanulnom az egészségügy érdekel úgy egészében és a tudományok:fizika,kémia,biológia kiderül majd mi lesz nem aggódok csak magamat húzom le ezzel köszönöm a válaszokat :)
2015. ápr. 18. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!