Nyelvi diplomával mik a kilátások?
Tervezem otthagyni az egyetemet. Valahogy úgy érzem hogy röhejesen sok fölösleges dolgot várnak el és semmi olyat ami igazán fontos. Én nyelvekben voltam jó. Nyelvi szakra járok(elég speciális nyelv de mindegy, lényeg nem angol-német-spanyol), nyelvi minorral, egész jó vagyok benne és érzem is hogy fejlődök és egyszer majd felfogok érni vele arra a csúcsra ahová terveztem.
A gond az hogy ebben úgy érzem hogy az egyetem akadályoz meg a rám erőltetett kurzusokkal amiker kötelező elvégeznem. Szakomhoz részben kapcsolódok de perpill van egy párosom ami nevetségesen nehéz, és annyira elvont hogy valszeg sosem fogom használni az életben az alapvizsga után. Ráadául még több féléven át kellene szenvednem benne. (Tipikus szivassuk meg őket és kibukik a fele tárgy)
Tényleg érdekelnek a nyelvek, szeretnék az általam tanultakból nyelvvizsgát tenni (2-ből már van C1-em) de úgy érzem hogyha ezek a mellékes erőltetett óráim nem lennének sokkal jobban fejlődne a valós nyelvtudásom.
Olyanok véleményére vagyok kíváncsi aki hasonló nyelvi diplomával rendelkeznek. Megérte megszerezni a diplomát vagy tényleg annyit ér maga a diploma mint egy nyelvvizsga kb?
(Kimondottan BA-s érdekel, tudom hogy MA/PHD-sok kutatják a nyelvet, ezért nyilván sokkal könnyebben találnak vele állást. Én se kutató se fordító nem akarok lenni. Célom egy olyan cég lenne ahol hasznát veszik annak hogy több nyelven beszélek.)
Arra gondolok hogy tele vannak olyan nyelvhez kapcsolódó de tök fölösleges órákkal amikből azt érzem hogy max akkor lennének jók hogyha doktorira járnék és matematikai képletekkel akarnám leírni a nyelvet. A bölcsész alapozók sem voltak semmik, de túlélhetőek voltak.
Értem mire gondolsz és nem is állítom hogy 100%ban haszontalanok, de szerintem túl sok időt igényel nevetségesen kevés haszonnal 1-2 ilyen class, és az igazán fejlesztőekre meg se idő nincs se elég óra.
Beszélve meg a már végzettekkel, azt mondják hogy inkább a fluent foolokat keresik a cégek, (ugye magas szintű nyelvvizsgával) meg ugye vannak akik phdig elviszik azoknak ott a tanítás stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!