Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen végzettséget kell...

Milyen végzettséget kell szerezni, milyen iskolát kell elvégezni, mi szükséges (kreativitáson és szám. Gépes tudáson kívül persze) ahhoz, hogy valaki filmplakátokat és/vagy könyvborítókat tervezhessen?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Én rajz tagozatos gimnáziumban kezdtem, itt mgetanultam az alapokat, majd elvégeztem egy képgrafikus, alkalmazott grafikus, és reklám grafikusi OKJ-ét. Innentől már valószínűleg rendelkezni fogsz egy olyan alap számítógépes program tudással amit "pénzre válthatsz", de ha van még kedved és kitartásod hozzá jelentkezhetsz művészeti felsőoktatásba pl. elektronikus ábrázolás, vagy tervezőgrafika szakra. ;)
2010. aug. 31. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
gondolom, valami sz.gépes grafikai kurzust kellene elvégezned, lehetőleg felsőoktatásban, bár ott is leginkáb az önképzésen múlik - hacsak nem tanultad meg magadtól profi szinten, ami nem egyedülálló, de nem is túl valószínű.
2010. aug. 31. 22:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy más megoldást választottam, ugyanis OKJ-m már van, és amikor azt kezdtem, még ritka volt az ilyen jelegű képzés (három éve :D). Már az OKJ-n tanultunk hasonlót, aztán most egyetemen elvégeztem két kiadványszerkesztéssel foglalkozó kurzust; itt CorelDrawt és Corel Venturát tanultam. Most nyáron meg elmentem könyvtárba, és begyűjtöttem Coreles, Photoshopos (ez az alapja mindennek), és egy-két Indesignos, Illustratoros könyvet, és szabadidőmben ezeket a programokat tanulom ki. Egy photoshopos 40-60 órás tanfolyamért elkérnek akár 100 000 Ft-ot is, így én ezt az alternatívát választottam. Szerintem ebben a szakmában kevéssé számít a végzettség; én az ezekhez az ismeretekhez úgy-ahogy illeszkedő, a kiadványszerkesztést jól kiegészítő szakon tanulok. Viszont az kérdéses, hogy el tudsz-e majd helyezkedni ilyen kiadványtervezős-grafikusi területen, így talán jobb, ha emellett van egy másik végzettséged is.

2010. szept. 1. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!