Milyen végzettséget kell szerezni, milyen iskolát kell elvégezni, mi szükséges (kreativitáson és szám. Gépes tudáson kívül persze) ahhoz, hogy valaki filmplakátokat és/vagy könyvborítókat tervezhessen?
Szia!
Én egy más megoldást választottam, ugyanis OKJ-m már van, és amikor azt kezdtem, még ritka volt az ilyen jelegű képzés (három éve :D). Már az OKJ-n tanultunk hasonlót, aztán most egyetemen elvégeztem két kiadványszerkesztéssel foglalkozó kurzust; itt CorelDrawt és Corel Venturát tanultam. Most nyáron meg elmentem könyvtárba, és begyűjtöttem Coreles, Photoshopos (ez az alapja mindennek), és egy-két Indesignos, Illustratoros könyvet, és szabadidőmben ezeket a programokat tanulom ki. Egy photoshopos 40-60 órás tanfolyamért elkérnek akár 100 000 Ft-ot is, így én ezt az alternatívát választottam. Szerintem ebben a szakmában kevéssé számít a végzettség; én az ezekhez az ismeretekhez úgy-ahogy illeszkedő, a kiadványszerkesztést jól kiegészítő szakon tanulok. Viszont az kérdéses, hogy el tudsz-e majd helyezkedni ilyen kiadványtervezős-grafikusi területen, így talán jobb, ha emellett van egy másik végzettséged is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!