Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bemerjek vállalni egy Budapest...

Bemerjek vállalni egy Budapesti mesterszakot, vagy maradjak a biztos vidéki egyetemnél?

Figyelt kérdés

Abban a városban élek, ahol csináltam az alapszakot, ismerem már a város összes szögletét, itt csináltam a középiskolát, és ahogy mondtam az egyetemet is, itt vannak a barátaim is, ismerem az itteni egyetemet, az itteni közeget, a tanárokat, úgy mond ez egy biztos választásnak tűnik.

Viszont mostanában szokott a fejemben motoszkálni a gondolat, hogy a mesterszakot levelezőn inkább Budapesten csinálnám meg, szeretnék új közegbe bekerülni, új iskolába, új emberekkel megismerkedni, és ki tudja lehet ez új kapukat is megnyitna nekem. Plusz akárhányszor jártam eddig Budapesten, nagyon élveztem a pezsgést, a nyüzsgést, a város hangulatát.

Vagy csak én gondolom túl, és nem is járna ennyi +-al egy Budapesti mesterszak? Attól félek, hogy mégsem tetszene az egész, nem tudnék ott beilleszkedni, nem tudnék új emberekkel megismerkedni, és,hogy túl nehéz lenne egy vidéki egyetem után egy Budapesti.

Hogyan válasszak?

2021. szept. 23. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem most, akkor 2 év múlva valószínűleg meg kell hoznod ezt a döntést, mert vidéken csak fosért-húgyért dolgozik a többség.

Én a helyedben mennék Budapestre. Ha dolgozni később úgyis ide "kényszerülsz", nem hátrány, ha már az egyetemi éveid alatt szerzel kapcsolatokat és feltérképezed jobban a lehetőségeket.

Az meg a világ legnagyobb hülyesége, hogy a bpi képzés a nehezebb. Nem azon múlik, mert az szte és a pte is előrébb van a világrangsorban, mint sok bpi egyetem. Meg egy mesterképzés szerintem gyengébb, mint egy alap (de lehet, hogy csak én válogattam bele a két legkönnyebbe, bár nem mondták annak).

2021. szept. 23. 13:21
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Milyen szakterületről van szó?

Én is a szülővárosomba jártam egyetemre, és sose laktam máshol, pedig nem ártott volna meg 28/F.

2021. szept. 23. 14:48
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Levelezőn nem lesz valami nagy "társadalmi élet". Vagy felköltöznél Pestre dolgozni is? - Nem elhanyagolható, hogy milyen a 2 képzési hely minősége. Vagy valamelyik helyen van-e duális képzés?

Amúgy nem jönnék fel Pestre "csak úgy". Zsúfolt, kellemetlen hely, szerintem (én itt élek).

2021. szept. 23. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is Budapesten élek, de hasonlóan gondolok rá, mint a kérdező. Semmi pénzért nem költöznék vidékre. Ízlések és pofonok.
2021. szept. 23. 16:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Pénzügy mesterszakot néztem ki, vagy ellátási lánc menedzsment.
2021. szept. 23. 18:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Én fordítva vagyok, vidéki vagyok és Budapesten csinálom az alapszakot. Nehéz döntés volt, hogy vajon megéri-e, ha egyszer otthon is lenne lehetőségem ugyanazt tanulni, szóval átérzem. El akartam kicsit szabadulni otthonról, amit nem bántam meg, és szerintem mindenkinek jó tapasztalatszerzés az ilyesmi. Viszont mesterre már nem biztos, hogy maradnék. Mert igaz, hogy nagyobb az alapnyüzsgés, és úgy általában több a lehetőség, de ha nem alapból milliomos az ember, akkor egy csak egy lyuknyi albérletben tengődhet...
2021. szept. 23. 19:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy be merj vállalni, ne viccelj. Miért ne mernél?

Rengetegen bevállalnak külföldi mesterszakot is, németet, hollandot, angolt vagy akár amerikait... az, hogy Pestre kell feljárnod, szúnyogcsípés... hamar meg fogod szokni.

2021. szept. 23. 19:46
 8/8 Vodafonelive ***** válasza:
Jol teszed, minimalis kapcsolat sokat szamit! Meg van idod gondolkodni!
2021. szept. 24. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!