Emelt biosz és emelt kémia?
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy aki az alábbi könyvekből készült fel orvosira/állatorvosira/gyógyszerészetire milyen eredményeket ért el, illetve mi a véleménye a különböző kiadványokról?
Kémia elmélet:
Mozaik Kiadó: Kémia 11-12 (+ Kémia 9, Kémia 10 hozzáolvasva)
Villányi A.: Kémia a kétszintű érettségire
Villányi A.: Kémia a kétszintű érettségire feladatgyűjtemény
Kémia számolás:
Villányi A.: Ötösöm lesz kémiából (összes feladat)
Mozaik Kiadó: Kidolgozott számítási feladatok kémiából (összes feladat)
Villányi A.: Kémia a kétszintű érettségire feladatgyűjtemény
Biológia:
Mozaik kiadó Biológia 10, 11, 12
Mozaik kiadó Biológia Érettségizőnek I, II
Nagy Etele Biológia összefoglaló
Nagy biológia feladatgyűjtemény
tematikus érettségi feladatgyűjtemény
Szóbelire: Maxim Kiadó 180 emelt tétel kémiából, 130 emelt tétel biológiából
és emellett persze az összes emelt írásbeli feladatsor megoldása
Szia! Én is ezekből tanultam, egy kettő kivételével. Szerintem ami "felesleges" persze ilyet nem mondanék, inkább azt, hogy ismétlésnek jó, de nem ad hozzá többet, az a kémia 9-10,ha már van egy alaptudásod és érted a 11-12őt abban minden benne van. Villányi könyvei szuperek, mindig a mozaik után olvastam, feladatoztam gyakorlásnak tök jó ezt szerintem érdemes olvasni. Számolásból az Ötösöm lesz alap darab, Villányiban is vannak jók,Mozaikosat nem éreztem túl hasznosnak. A kémia szóbeli könyvet én nem használtam, így nem tudom milyen. Még a kísérletek listáját lenne érdemes kinyomtatnod és azt is rendesen megtanulni, amik szóbelire kellenek, valamint nekem hasznos volt, hogy tematikusan kiírtam az összes reakcióegyenletet.
Biosz mozaik 10-11-12 valamint Nagy Etele könyve szerintem a leghasznosabb, a mozaikosak részletesek Nagy Etele nyelvezete pedig nagyon baráti és szuperül összefoglalja a dolgokat. Az érettségizőknek 1-2t is használtam, nem tett hozzá nekem többet, a feladatgyűjteményes könyvet pedig nem használtam. Szóbelire 130 tétel biológiából könyv szuper, én az írásbeli szóbeli közt olvastam nagyon jó gyakorlásnak. A legfontosabb az érettségi feladatsorok oldogatása, ez tényleg nagyon fontos. Viszont ne vállald túl magad. Nem kell mindenből a maximum, pl ha már érted a feladatot nem kell megcsinálni a B,C,D részt haladj tovább egy újra/nehezebbre, a lényeg, hogy megértsd a dolgokat, nem csak hogy meglegyél vele. Valamint érdemes ismétlő olvasást tartani nem csak egyszer átmenni az anyagon mert ha akkor meg is tanultad lehet kicsit koptak a részletek. Nekem így lett 85% a kémia 89% a biosz.Sok sikert kívánok, remélem sikerül a bejutásod!:)
Köszönöm az alapos válaszod !
:)
Megfogadom a jó tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!