Mit lehet tenni, ha az oktatók nem válaszolnak a megkeresésekre, késnek az anyaggal, nem figyelnek oda stb.?
Tárgytematika a Neptunban is van, minden tárgyhoz kötelezően közzéteszik (de ha minden kötél szakad, a Tanulmányi Hivataltól is kikérhető).
"Egy másikuk nemhogy engem nem ismer, de kb. azt sem tudja melyik órájáról beszélek." - Ezt viszont nem is értem, ne haragudj. Mindig írd meg a leveledben a kurzus kódját, időpontját, hogy beazonositható legyen, melyik óráról beszélsz, hiszen senki nem gondolatolvasó.
Az "órai anyagokat" pedig valójában nem kötelesek kiadni. Járj be és jegyzetelj, vagy kérd el a szaktársaidtól.
Ez nem gimi, felnőtt ember vagy, a prezentációnál meg a többi dolognál is jobb ha hozzásoksz,
hogy fel kell találnod magad.
A tárgytematika nálunk soha nincsen fent automatikusan a Neptunban, mindig az oktató mutatja be órán és esetleg osztja ki papír alapon, vagy küldi ki digitális formában kurzusmailben vagy tölti fel valamilyen platformra (pl. Meetstreet, Teams). A TO nem foglalkozik ilyenekkel, elküldenek minden olyan kérdés esetében (vagy nem is válaszolnak), ami alapvetően az oktatóhoz köthető.
Mindig megírom/elmondom, hogy ki vagyok, milyen tárgyról van szó, hogy egyértelmű legyen és rendre összekeverik a dolgokat. Az első héten ugyanígy beszéltem az egyik oktatóval és megállapodtunk valamiben, majd a következő héten már halvány lila fogalma nem volt semmiről, amit megbeszéltünk.
Az órai anyagok alatt pedig nem arra gondoltam, amire te. Arra értettem, hogy pl. ezek olyan kurzusok, ahol sok anyagot (pl. mindenféle olvasmányok, tankönyvek, szakirodalom, filmek) kell feldolgoznunk és ezek nagyrészt nem érhetőek el számunkra. Sőt, mivel még nincsen tárgytematikánk sem, ezért még csak utána sem tudunk járni, hiszen fogalmunk sincs mit kellene keresnünk. Ezeket az oktatók szokták kiküldeni számunkra, de ez sokszor vagy elmarad vagy csak utolsó pillanatban teszik őket közzé mikor már késő, nélküle pedig semmit nem tudunk kezdeni a tárgyakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!