Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire jó ötlet egyetemre...

Mennyire jó ötlet egyetemre így tanulni?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy minden héten kíválasztok kettő napot amikor az éjszakákat át fogom tanulni, viszont csak akkor tanulok. (most még elég)

Most kezdtem az egyetemet éshát mint az már középsuliban is jellemző volt rám, suli után semmi kedvem és erőm nincs tanulni. Estére viszont amikor elcsendesedik minden, rendkívül módon felélénkülök és ilyenkor azt érzem megváltanám a világot.

Ez mindig is így volt, csak középsuliban sose tanultam éjszaka mivel ott megtehettem, hogy lesz*rom vagy kipuskázom.

Egyetemen viszont nem szabad ilyet csinálni, hisz azért választottam a szakot mert érdekel és szeretnék vele foglalkozni. De egyszerűen napközben krónikus fáradtság önt el és olyan este 9-től szűnik ez meg és ilyenkor élek.

Szerintetek mennyire lehet életképes hosszútávon ez?

21:00-04:00 között tanulnék egyébként óránként 10 perc szünetekkel.

2021. szept. 15. 23:21
 1/5 anonim ***** válasza:
15%
Szinte biztos vagyok benne, hogy az általad megjelölt napszakban nem tartanak előadásokat az egyetemen, így nem javasolnám, hogy ebben az idősávban próbálj meg tanulni az oktatóidtól.
2021. szept. 15. 23:24
 2/5 anonim ***** válasza:
98%
Semmi gond nincs azzal, ha te este jobban tudsz tanulni, de én inkább azt javasolnám, hogy oszd szét több napra és ne hajnali 4-ig csináld. Inkább tanulj heti 4 napot, de csak 9-től éjfélig vagy 1-ig, amennyi szükséges. Hosszú távon ez tarthatóbb szerintem, főleg azért, mert lehet, hogy lesznek délelőtt óráid és nem tudnád kialudni magad. Az se jó, ha össze-vissza alszol.
2021. szept. 15. 23:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon nem jó ötlet ez a tömbösítés. De csak egyszer próbáld ki, és érezni fogod, hogy mennyire nem fenntartható. Készülj arra, hogy egész biztosan nem fogsz tudni 7 órán keresztül koncentrálni (főleg, hogy bevallottan nem vagy hozzászokva a tanuláshoz egyáltalán), cserébe másnap egész nap használhatatlan mosott szar leszel. Többet ér egy kiegyensúlyozott, nagyjából állandó napirend, napi 1-2 óra (vagy mikor mennyi kell épp) tanulással, hidd el.
2021. szept. 16. 00:18
 4/5 anonim ***** válasza:
98%

1. Nem tudom, ki találta ki ezt az éjszakát áttanulós, egyhuzamban 5-10 órát fasságot, de el kellene ásni jó mélyre.

Ez nem tanulás. Ennek maximum a fele-harmada tanulás, a többi szenvedéssel egybekötött időpazarlás. Ilyet az ember lehet, hogy csinál tűzoltásra vizsga előtti nap (mondjuk annak sincs sok értelme, de mindenki volt már elhavazva, szóval megértem), de nem tartós tudáselsajátításra hosszú távon.

A fáradt agy nem alkalmas hatékony tanulásra. Akkor sem, ha az egész napi aktivitás miatt fáradt meg akkor sem, ha azért fáradt, mert egyhuzamban órákat nyúzod. Ha gyakorlós a tanulás (matek, programozás, rajzolás, hangszer), akkor egyhuzamban maximum 3-4 órát lehet értelmesen gyakorolni és kell is, különben kizökkensz a szünetkéknél. Ha tanulós a tárgy (elmélet, lexikális tudás), akkor maximum 40 perc, amit egyhuzamban érdemes. Utána meg legalább negyed óra szünet és ezt sem a végtelenségig, hanem szintén maximum 4 órányi időtartamban. A konszolidációnak jót tesz az alvás a tanulós szakaszok között, szóval ha nem fáradt az agyad este, akkor ez nem feltétlenül rossz, de normális mennyiségű és minőségű alvás nélkül nem működik a képlet. Én senkinek nem javaslok hosszú távon ilyen "binge" tanulósdit, naponta legfeljebb 8 órát két részletben. Ha ennyi idő alatt nem megy jól a tanulás, akkor vagy későn kezdted el és nincs még elég önismereted ahhoz, hogy belődd, mennyi időre van szükséged egy feladat elvégzéséhez (mint adott anyag elsajátítása) vagy pedig a módszereid hatékonyságán kellene elgondolkodni.

Mert fél napokat piszmogni a könyv fölött éjjel minden, csak nem megfelelő tanulási módszer. Lehet, hogy működik, de attól még messze nem ez lesz a leghatékonyabb. És nagyon sok ember hiszi azt tévesen, hogy azért kell sokat tanulnia, mert nem zseni. A f*szt, átlagos képességű emberekről beszélünk szar módszerekkel és tanulási rutinnal.

2021. szept. 16. 03:12
 5/5 anonim ***** válasza:
96%

Én is éjjel tudtam a leghatékonyabban tanulni. Leültem 8-9 körül és hajnali 3-ig tanultam.

Próba szerencse. ha nem jön be, akkor sem veszítesz semmit, majd átállsz egy másik idősávra.

2021. szept. 16. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!