Szerintetek ez jó téma lenne a szakdolgozatomhoz?
Kereskedelem és marketing alapszakra járok (közgazdász leszek), szakdolgozathoz témát kéne választanom, ès nagyon szimpatikus az alábbi téma:
9/11 hatása az amerikai gazdaságra.
Szerintetek jó tèma? Lehet róla eleget “beszélni”?Találnék hozzá megfelelő anyagot a neten (statisztikák stb..)? Keresgéltem a neten, de azért rengeteg anyagot nem találtam hozzá...
Össze lehet kötni, de konkrétan olyan tanulmányt, ami ezt vizsgálja, szerintem nagyon keveset találsz. De én alapvetően belevágnék, mert:
Minden kor gazdaságáról alapvetően rengeteg statisztika és tanulmány születik.
A 9/11 hatását lélektani és társadalmi szempontból nagyon sok tanulmány vizsgálja.
Biztosan találsz olyan forrást is, ami természeti vagy egyéb katasztrófák hatásait nézi a gazdaságra.
Az egyetlen dolog, ami szerintem nagyon nehéz lesz, az az, hogy hogyan fogod megindokolni ennek a vizsgálatnak a létjogosultságát. Miért jó tudni ezt, miért hasznos, hol hasznosítható ez az összefüggés, mit tudunk belőle levonni, mint következtetést?
Alapvetően a legtöbb szakon egy fontos bírálati szempont a praktikusság, hasznosság, erre ebben az esetben nincs nagyon ötletem.
Köszi szépen mindenkinek!
Utolsó! Köszi neked is! A 2008-as válság annyira nem érdekel, izgalmasabb témának találom a 9/11-es eseményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!