Hogyan lehet belőlem író nő?
Szeretek könyveket írni, szeretnék evvel komolyabban foglalkozni a jövőben. Hogyan hozhatnám létre?
Közgazdaságot tanulok, nyelvi előkészítős voltam. Jelenleg most kezdem a 10.-et. Hogy induljak el, hogy elérjem a célom?
17l

Hogyan lehet belőlem író nő?
(írónő, egybeírjuk)
Szeretek könyveket írni
(szeretnék... eddig hány könyved jelent meg? ha csak írsz de nem adják ki, az nem könyv, hanem kézirat.)
Hogyan hozhatnám létre?
(hogyan valósíthatnám meg?)
Közgazdaságot tanulok
(közgazdaságtant)
Jelenleg most kezdem a 10.-et.
(vagy jelenleg, vagy most, mindkét időhatározót ne használd, mert egymás szinonimái!)
Szerintem ez nem így működik. Rengeteget kéne olvasnod, fontos és komolyabb könyveket, megtanulnod a magyar nyelvtant, kifogástalan helyesírással írni, és hát a tehetség... annak itt most nem látom nyomát sem.
Kijavítottam a kérdésedet, mert tele van nyelvhelyességi hibákkal.

Undorítónak tartom, hogy ennyire kioktatjátok szerencsétlent nyelvhelyesség szempontjából. Attól még, hogy ide kidobott egy kérdést ilyen formában, egyáltalán nem biztos, hogy ennyi telik tőle. Gondolom ha majd írni fog, erre odafigyel.
Én csak emiatt szóltam hozzá, sajnos kérdésedre nem tudok választ adni (remélem nem veszed zokon), de sok sikert kívánok céljaid megvalósításához!

#5 Én azért szívesen megnézném egy kéziratát mielőtt ilyeneket állapítok meg.
Valószínűleg telefonról írta ki a kérdést, simán elpötyöghette, lehet sietett és nem is figyelt oda a nyelvhelyességre.
Ne egy elektronikus platformon írt rövid szövege alapján ítélkezz.
Gyomorfogató látni, hogy válasz válasz után arról szól, hogy mit írt helytelenül. Igen, van hova fejlődni... De kérdezem: mekkora különbséget lát a Kedves hozzászóló a 17, és a huszonX éves önmaga között? Nem egy embert láttam 270° fokot változni életében 15-25 közötti időszakban. Nem hittem el amit látok, hogy mennyit fejlődtek, és erre a Kérdező is képes, ha akarja.
Kérdező: erőlködni ne. Ha erőlködés akkor nem Neked való (és ezt nem szégyen beismerni). Dolgozni viszont igen, Önmagadon, és a céljaidért, megállás nélkül. Közben mérlegelni, hogy valóban ezt akarod-e. Nehéz dolgod lesz.
Hogyan lehetsz író? Nem én fogom megmondani a tutit, csak ötletet adhatok: Hogy jelenleg mit tanulsz, az majdnem mindegy. Szerintem jó helyen vagy, közgázzal lehet továbbmenni fősulin, lehet belőle normális állásod. Miért kell ez? Azért, mert szerintem az íróvá válás nem egy 3éves BA képzés alatt jön létre, hanem úgy, hogy rengeteget olvasol, és nyilván írsz, minden egyéb tanulmányod/dolgod mellett a hétköznapokban... Naplót, esszét, cikket, bármit. Magadnak, a barátaidnak, a fióknak vagy az internet népének. Pár írásod megmutatod egy lelkes irodalomtanárnak, javítsa ki, adjon ötletet(vagy Kapcsolatokat!!). Vannak (kell hogy legyenek) csoportok online, akik ilyennel foglalkoznak. De ha csak egy amatőr költő társaságot találsz, azzal is bentebb lehetsz, hiszen ők is írnak, csak mást :)
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!