Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljam meg a történel...

Hogyan tanuljam meg a történelmet úgy, hogy szóban is bármikor vissza tudjam adni?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy ha végigolvasom figyelmesen, végül is mindent felfogok belőle, mert az írásbeli feladatsorokat meg tudom oldani, majdnem 100%-ra. Ott is találok összefüggést, ahol sokak szerint nem sok van. Tehát az információ a fejemben van, egy töri tételt is látok magam előtt szinte képszerűen, de ha szóban feleltetnek, alig jutnak eszembe a mondatok. Mit kezdhetnék magammal hogy szóban is remekeljek 2-3-ra legalább?

2021. aug. 25. 01:58
 1/3 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem kifejezetten zseni vagy, akinek egész nap záporoznak a gondolatai, de nem vagy túl beszédes típus.
2021. aug. 25. 02:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolni kell otthon lényegében a mesélést, mert töriből való felelés az nem más, mintha elmondanád, miről szólt egy film. Én is így készültem felelésre. Leültem, a megtanulandó leckét miután so-so fejben megtanultam, ahogy kb te, utána részenként elolvastam és minden kisebb rész után elmondtam a saját szavaimmal, a végén pedig egybe az egészet. Írhatsz vázlatot is magadnak kulcsszavakkal, és ha azzal hangosan kimondva alkotsz mondatokat, az is tök jó. Tényleg csak el kell tudni mesélni.
2021. aug. 25. 02:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A 2-esnek van igaza, a lényeg, hogy hangosan is mondd el otthon magadnak, amit megtanultál.
2021. aug. 25. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!