Hogyan tanuljak történelmet, hogyan jegyezzem meg a sok évszámot?
Azt vettem észre, hogy ha valamit késő este tanulok, már eléggé mérges vagyok miatta (mert nem sikerül megtanulnom), egy pár percet pihenek, aztán elolvasom még egyszer-kétszer, akkor pár hétre-hónapra megjegyzem. De ez csak este!
Kipróbáltam egy módszert, ami működött is, hogy történetet képzelek el, kapcsolatot alakítok ki a különböző fogalmak között, így meg is jegyeztem nagyon sokáig, de túl hosszas volt nekem ez a tanulási folyamat, és nem volt mindig időm ilyesmire, illetve az évszámokra sem jó ez.
Vannak különleges évszámok, amik pl. pont ezer évvel voltak ezelőtt ennél, vagy az ilyenek: 1000. január 1. vagy más kerek számok, de rengeteg évszám van, amit semmihez sem tudok kötni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tudtommal a kötelező (amiket érettségin kérdezhetnek) évszámok benne vannak az atlaszban,keresgesd meg őket,hátha az évszámról egyszerűbb lesz az eseményre asszociálni. Én a történéseket úgy csináltam,hogy előző nap lefekvés előtt olvastam el,aztán visszamondtam fejből,ezt ismételgettem. Az alvás tanulás után szintén jót tesz a folyamatnak,aztán következő nap óra előtt még átolvastam az anyagot. Ennyi mindig elég volt.
Érettségire átolvastam minden nagy témakört,fogalmakat,megkerestem az évszámokat a térképen. Az esszé témákat külön külön még átolvastam,+ órán dolgoztunk ki párat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!