Milyen szakra menjek ?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a németet, a földrajzot és a kémiát. Matekot viszont nem és nem is megy jól.

2021. aug. 19. 23:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
Én földrajzból emelteztem, nemzetközi gazdálkodásra mentem és nem bántam meg jó ez a szak, igaz első évben kicsit száraz. Matekból én sem voltam jó, 3-as érettségit írtam de magántanárral könnyen átmentem
2021. aug. 21. 12:17
 12/15 anonim ***** válasza:
19%

"magántanárral könnyen átmentem"

Mármint min? Az érettségin? A hármas is csak magántanárral jött össze, arra gondolsz, vagy valami egyetemi matekvizsgához kellett a magántanári segítség?

2021. aug. 21. 12:44
 13/15 anonim ***** válasza:
95%

Szakokat nem tudok most igy kimondottan, inkabb palyakat, poziciokat.

Logisztika, beszerzes, szallitmanyozasi menedzser, nemzetkozi kapcsolattartas ugyfelekkel - nemet nepszeru logisztikan, pl. mernoki/informatikai/egyeb nyersanyag beszallitasok. Sokszor nem kell kulon vegzettseg, csak barmilyen egyetemi diploma es nyelvtudas.

Idegenvezeto, tolmacs - a covid miatt necces, rengeteg az adminisztracio vele annak ellenere, hogy elvileg csak “mesz/vezetsz” egy csoportot, de te magad is szep helyeket lathatsz. Szinten nem muszaj turisztikat vegezned, barki mehet.

A kemiaban is van matek, nem is keves, de esetleg vegyesz/gyogyszeresz? Nivos szak es nehez, biosz is van benne, nekem vannak ismeroseim, akik ezt tanuljak, 5 eves raadasul. De osztatlan, utana kapasbol lehetsz kutato is.

Geoinformatikus? Bar abban is van matek tutira.

Nyelvszakok is jok lehetnek, ott sok az irodalom es eleg nehezek a szamonkeresek viszont, pl. attol, hogy valaki folyekonyan beszeli a nyelvet siman megbukhat, mert nem (csak) magat a nyelvet tanulod. De ha csak egy papir kell ugymond, a germanisztika jo otlet lehet, mondjuk angol vagy holland minorral.

2021. aug. 21. 13:03
 14/15 anonim ***** válasza:
49%
Jol van 12-es nem kell ennyire kötekedni, az egyetemi matek vizsgákon mentem át, az érettségim 0 tanulással lett 3-as
2021. aug. 21. 13:58
 15/15 anonim ***** válasza:
75%
Én egyébként a nyelvszakokat inkább másoddiplomaként ajánlom egy bocsánat nem nézek le semmilyen szakot, de egy rendes szakma/diploma mellé. Így a nyelvet magas szinten megtanulod ami hasznos pl egy közgáz végzettség mellé
2021. aug. 21. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!