Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy bírjátok a folyamatos...

Hogy bírjátok a folyamatos tanulást?

Figyelt kérdés
Én pl nagyon stresszes leszek mikor sokat kell tanulnom, és nem tudok akkor tanulni. Nem tudok koncentrálni, ti hogy kezelitek ezt?
2021. aug. 8. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Jó időbeosztással. Nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni, azzal megkönnyíti magának a dolgát az ember.
2021. aug. 8. 18:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálam sosem ment a folyamatos tanulás, mindig vizsga előtt 1 hónap/hét/nap tanulok (sajnos akárhogy próbálom magam rávenni előtte nem megy semmi a fejembe)

Persze ez is hol jól ment hol nem, de nem tudok tenni ellene semmit.

2021. aug. 9. 08:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Neked nem biztos, hogy be fog válni, hiszen teljesen más beállítottságúak is lehetünk, de belőlem a pomodoro technika alkalmazása képes kihozni a maximumot.

Nekem alapból nagyon gyatra az időérzékem és emiatt is tartott túl sokáig a tanulás. Rendszeresen kizökkentem az elnyújtott szüneteim miatt és utána nehéz volt visszarázódni...stb

Mielőtt először kipróbáltam a technikát, kételkedtem benne.

Korábban azt hittem, hogy mindegy mikor tartok szünetet és milyen hosszú ideig tanulok. De miután használtam egy napig a pomodorot, rájöttem, hogy nem! Enyhe kifejezés, hogy kellemeset csalódtam benne. Egyenesen vigyorogtam, amikor több óra tanulás után úgy álltam fel, hogy "de gyorsan elszaladt az idő". Úgy telt el több óra és úgy belemélyedtem az anyagba, hogy észre sem vettem az idő múlását.

Azt hittem, hogy az öt perces pihenők a nullával lesznek egyenlőek és hamar eljön az a pont, amikor tartani akarok egy hosszabb szünetet. Ebben is tévedtem... Letöltöttem egy pomodoro időmérő alkalmazást a telefonomra és mindig akkor tartottam szünetet és akkor folytattam a "munkát", amikor a mobilom jelezte.

Beleszerettem ebbe a technikába. :D

Könnyebben rászánom magam a tanulásra azóta, mivel tudom, hogy csak elkezdeni nehéz. Kevésbé is leszek ideges, ha sokat kell tanulnom.

Ajánlom, hogy olvass utána és próbáld ki, ha még nem próbáltad.

Fontos a jó időbeosztás napon túl és napon belül is.

2021. aug. 10. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!