Mit írjak bele egy egy motivációs levélbe, ami a kollégiumi jelentkezéshez szükséges?
Figyelt kérdés
Semmi ötletem nincs, hogy hogyan álljak neki, azt sem tudom, hogy mire kíváncsiak, miről írjak. Mit kell mindenféleképpen beleírni egy ilyen levélbe?2021. aug. 8. 13:33
1/7 anonim válasza:
Uh, sosem hallottam ilyenről. Milyen kollégium? Középiskolai, egyetemi vagy azon belül is szakkoli? Bár inkább a szakkoli esélyesebb. Írhatsz a szakodról, hogy miért mentél oda, mik a terveid vele, mik a kedvenc témaköreid, esetleg azon belül is mit kutatnál.
2/7 anonim válasza:
+ hogy hasonló érdeklődésű emberekkel szeretnéd magad körülvenni és kapcsolatokat építeni. :)
3/7 anonim válasza:
Hát leginkább azt, hogy mi motivál. Miért akarsz ott lakni? Nyilván mindenki azért akar valamiért ott lakni, mert kell a hely, de munkahelyen se mondjuk, hogy azért jelentkeztem, mert nem akarok éhenhalni.
Írd körül, hogy mit csináltál eddig, hogyan illenél bele a koleszos életbe, milyen pluszt tudnál hozzárakni a közösséghez, esetleg neked mit adhatna a koli és ez miért jó neked és a kolinak is.
4/7 A kérdező kommentje:
Egyetemnek a kollégiumába szeretnék jelentkezni és oda kérnek motivációs levelet. És nem szakkollégium. :)
2021. aug. 8. 13:46
5/7 anonim válasza:
De melyik egyetem? Akkor tudnánk segíteni, hogy mit szeretnek ott hallani (mármint aki szintén arra az egyetemre jár, ahova mennél és abban a koliban lakik, ahova mennél, így nehéz segíteni).
6/7 A kérdező kommentje:
Bethlen Gábor Kollégium (Károli Gáspár Egyetem, Bölcsészettudományi kar) anglisztika szakra fogok járni :)
2021. aug. 8. 13:59
7/7 anonim válasza:
Bocsi, hogy ilyeneket írkálok, tényleg nem provokálni szeretnék, de miért nem írod ki a Károlis bölcsés gólyacsoportba (ha van)? Ott az ilyenekben általában vannak hökösök (sőt nem ritkán más felsőbbévesek is), hátha valaki tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!