Hogyan kell egyetemen barátokat szerezni?
Kb ugyanúgy, mint máshol?
Elmész olyan rendezvényekre, amik érdekelnek, olyan sportra jársz, vagy csak random elmész egy-kétegyetemi buliba -már ha ezek lesznek a covid miatt-.
Próbálj az érdeklődési köröd alapján szabadidős tevékenységeket keresni, akár úgy, hogy másokat megkérdezel erről.
Tanulócsoportok, akár lakótársak?
Nálunk órák előtt-után, előadásnál ha egymás mellé ültetek akkor is tudtál ismerkedni. Úgy mentem oda, hogy nem ismertem senkit még látásból sem, első félévben rengeteg barátom lett, lett 2-3 kialakult társaság akikkel vagyok.
Ha lesz gólyatábor, akkor oda is érdemes elmenni, nem baj ha nem akarsz inni, azon kívül is van más, de legalább a csapattársakkal tudsz ismerkedni.
Maradj nyitott, mosolyogj és lehet barátokat találni :)
Annak idején hozzám úgy csapódtak más évfolyamtársak. Pl mellettem ült az illető, szünetekben beszélgettünk. Aztán egy csoportban voltunk gyakorlaton, együtt csináltuk a beadandókat. Aztán rajta keresztül másokat is jobban megismertem az évfolyamból. A végén már vizsgákra is együtt tanultunk.
Ha nálad ilyen passzív módon nem megy, akkor próbálj meg te másokhoz csapódni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!