Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell egyetemen barátoka...

Hogyan kell egyetemen barátokat szerezni?

Figyelt kérdés
2021. júl. 23. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Kb ugyanúgy, mint máshol?

Elmész olyan rendezvényekre, amik érdekelnek, olyan sportra jársz, vagy csak random elmész egy-kétegyetemi buliba -már ha ezek lesznek a covid miatt-.

Próbálj az érdeklődési köröd alapján szabadidős tevékenységeket keresni, akár úgy, hogy másokat megkérdezel erről.

Tanulócsoportok, akár lakótársak?

2021. júl. 23. 17:41
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom :D Nálunk mindenki le se sz*ta a másikat, még a jegyzet osztogatás, egymás segítése, közös tanulás stb. sem volt jellemző. Nem voltak semmiféle programok sem, csak össznépi egyetemi bulik, ahová ha nem társasággal mentél, akkor egyedül is maradtál. Sportolni, nyelvet tanulni stb. a többség úgy vettem észre nem barátkozni megy. Valamint koliban és albérletben is mindig idegenekkel laktam együtt, akikkel szinte alig láttuk egymást annyira más volt az időbeosztásunk (pl. volt amikor a szobatársam már szerdán hazament). Nekem az a tapasztalatom, hogy ennyi idős korára már mindenkinek megvan a saját kialakult baráti társasága és a többség nem nyitott új kapcsolatok építésére.
2021. júl. 23. 17:53
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk órák előtt-után, előadásnál ha egymás mellé ültetek akkor is tudtál ismerkedni. Úgy mentem oda, hogy nem ismertem senkit még látásból sem, első félévben rengeteg barátom lett, lett 2-3 kialakult társaság akikkel vagyok.

Ha lesz gólyatábor, akkor oda is érdemes elmenni, nem baj ha nem akarsz inni, azon kívül is van más, de legalább a csapattársakkal tudsz ismerkedni.

Maradj nyitott, mosolyogj és lehet barátokat találni :)

2021. júl. 23. 18:12
 4/4 anonim ***** válasza:
91%

Annak idején hozzám úgy csapódtak más évfolyamtársak. Pl mellettem ült az illető, szünetekben beszélgettünk. Aztán egy csoportban voltunk gyakorlaton, együtt csináltuk a beadandókat. Aztán rajta keresztül másokat is jobban megismertem az évfolyamból. A végén már vizsgákra is együtt tanultunk.

Ha nálad ilyen passzív módon nem megy, akkor próbálj meg te másokhoz csapódni!

2021. júl. 23. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!