Milyen opcióim vannak, ha a szüleim nem támogatják a gyógyszerészetit?
Gimi után 2 évig tanultam egy szakon, amit utáltam, ezért átjelentkeztem egy másikra, ahol idén már megkaptam a BA diplomámat. Most 24 éves vagyok, és gyógyszerész szeretnék lenni, de a szüleim hallani sem akarnak róla, mert 5 év. Már gimiben is gyógyszerész akartam lenni, de máshogy alakultak a dolgok, sokat sportoltam, és a kettő közül kellett választanom. A felvételi a sportsulira viszont elsőre nem sikerült, de felvettek a Corvinusra (ez a szüleim vágya volt). Nagyon utáltam a szakot és a közösséget is, úgyhogy 2 év után otthagytam. Már akkor is a gyógyszerészetin gondolkodtam, csak mindig elnyomtam magamban, és inkább sportoltam. A sportsulit most elvégeztem 3 év alatt, és most döntöttem el biztosan, hogy én akkor is menni akarok az álmom után. A szüleim szerint folytassam a sportot, iratkozzak be a mesterképzésre, és ne is gondolkodjak a gyógyszerészetin, ne akarjak 29 éves koromig egyetemista lenni, közben mindig felhánytorgatják, hogy bezzeg, ha elvégeztem volt a közgázt, akkor már lenne jó munkám, stbstbstb.
Anyummal valamennyire megegyeztünk, hogy megcsinálhatnám a kémia érettségit, de ő akkor is jobban támogatja azt, ha már felvettek mesterképzésre, hogy folytassam azt. Majd arra hivatkozott, hogy ő már nem fog tudni anyagilag támogatni, miből fogok megélni? Felhoztam a diákhitelt, de kizártnak tartja, szerinte meg se próbáljam felvenni. Mondtam, hogy elmegyek dolgozni, de azt mondta, hogy gyógyszerészeti mellett nem lesz időm dolgozni. Az egészből az bánt a legjobban, hogy szerintük nem tanulhatok 29 éves koromig, ilyenkor a korombeliek már rég dolgoznak, és én is rég dolgozhatnék közgazdászként.
Nem tudom, mit csinálják. Ráadásul amikor elmondtam, hogy csak jövőre kezdeném el a gyógyszerészetit, akkor dühösek lettek mindketten, hogy nem hagyhatok ki egy évet, ha pedig az emelt kémiára szeretnék készülni, akkor teljesállásban sem dolgozhatnék, csak részmunkaidőben, ami nem elég arra, hogy kijöjjek egy hónapra, ők pedig nem biztos hogy fognak tudni anyagilag támogatni.
Nem értem, miért olyan nehéz 1 évig hagyni engem készülni a felvételire, utána pedig 5 évig simán felvehetném a diákhitelt.
lehet a szüleidnek van igaza, a gyógyszerészeti rohadt nehéz szak (néhány tanárról meg ne is beszéjünk), én a mesterit folytatnám
egy gytk-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!